Blic

Srbi najavili masovne proteste u školama, bolnicama, rudnicima

-

PREDSEDNIK SRPSKE LISTE Goran Rakić kazao je nakon sastanka sa predsednik­om Vučićem “da Srbi ne mogu da trpe teror Prištine” i najavio proteste u svim institucij­ama.

- Mi želimo samo mir. Nikome ne odgovara kada pričamo o ZSO. Mi samo tražimo da se potpisani sporazumi sprovedu. Želimo da živimo mirno, da budemo svoji na svome i da ostanemo na svojim vekovnim ognjištima. Tri kapi su prelile čašu: smena Nenada Đurića, odluka da se ukinu srpske registarsk­e tablice, i to što ZSO još uvek nije formirana. Specijalne jedinice policije maltretira­ju našu braću, sestre, tu su četiri nove baze. Zabranili su nam vakcinacij­u, izbore, referendum... Desilo se bezbroj napada i to su jasne poruke da nas ne žele ovde, kao i povratnici­ma da nisu dobrodošli - rekao je Rakić.

On je dodao da Srbi ne žele da trpe teror Prištine.

- Mi nemamo kud i nadam se da nećemo morati da se branimo. Tortura koju Priština vrši narod više ne može da trpi. Imaćemo proteste u školama, bolnicama, domovima zdravlja, rudnicima... Narod se pita zašto mi moramo da plaćamo harač i zulum. Nismo ga plaćali Turcima, nećemo ni Kurtiju - zaključio je Rakić.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia