Blic

Sednica o poverenju Šapiću 29. novembra

-

SEDNICA SKUPŠTINE GRADA Beograda na kojoj će glavna tačka dnevnog reda biti rasprava o poverenju gradonačel­niku Aleksandru Šapiću, a za čije održavanje je zahtev podneo veći deo gradske opozicije (odborničke grupe “Ujedinjeni”, “Moramo”, “Bedem” i Narodne stranke), zakazana je za 29. novembar.

Predstavni­ci opozicije prošlog ponedeljka uputili su zvaničan zahtev za održavanje sednice za raspravu o poverenju gradonačel­niku i za održavanje druge na kojoj bi se raspravlja­lo o stambenoj, ekološkoj i energetsko­j krizi, ali je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijevi­ć sve to objedinio, piše “Politika”.

Kada je reč o samom održavanju, tu ostaje da se vidi hoće li biti kvoruma, odnosno hoće li na sednicu koju je tražila opozicija doći i predstavni­ci vladajuće većine. Jer, ako ne dođu, može se desiti da, iako zakazana, ne bude i održana.

- Imali smo šest sednica, na poslednjoj sam im rekao - zašto biste zakazivali sednicu na kojoj nećete imati kvorum, evo mi smo vam sada dali kvorum, dopunite dnevni red bilo kojoj tačkom. Pozivam da to učine na sledećoj. Mi ćemo da im uradimo čitav deo posla, za koji oni nemaju dovoljan broj odbornika. Oni na svakoj sednici imaju legitimno, političko pravo da postave pitanje moje smene - rekao je Šapić za TV K1.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia