Blic

Antić: Snimak napada na profesorku poslali su njenom sinu, đaku škole

- Silvija Jovanović

stručnih škola Milorad Antić u razgovoru za „Blic“otkrio je nove detalje o slučaju napada na profesorku u trsteničko­j srednjoj školi, koji je zapravo prijavio njen sin, takođe, učenik te ustanove.

Naime, Antić ima saznanja da je za vreme časa tokom kog je profesorka engleskog jezika bila napadnuta od strane svojih učenika (jedan joj je izmakao stolicu na kojoj je sedela dok je drugi snimao telefonom i smejao se se padu profesorke sa još jednim pristunim, a zatim su sve to objavili ina internetu), njen sin, bio je u učionici koja se nalazila preko puta.

- Prema mojim saznanjima, učenici su snimak napada na profesorku prvo poslali njenom sinu koji je takođe bio u školi, odnosno u učionici preko puta. Profesorka nije htela da prijavi učenike, međutim, njen sin ju

je odmah nakon toga odveo do ambulante, tamo je usput sreo direktora škole i prijavio mu ceo slučaj. Direktor je zatim sazvao Nastavničk­o veće, pozvao policiju i njima sve prijavio i dostavio materijal, a profesorku naterao da da izjavu policiji, jer je uvideo da je situacija ozbiljna. Kako sam saznao, njen sin je jako dobar dečko i ima primerno vladanje - priča za “Blic” Antić.

Inače, danas se sastaje Nastavničk­o veće koje će dati predlog, a direktor doneti konačnu odluku o kazni. U medijma pojavila se i informacij­a da jedna od roditelja je nakon incidenta tvrdio da je njegov sin neuračunlj­iv. Iz Školske uprave Kruševac, za „Blic“kažu da su upoznati sa tim.

- To je učenik koji je pomerio stolicu profesorki nakon čega je ona pala. Sada ispitujemo da li je psihopedag­oška služba bila upućena u to. Kako nam je direktor škole Milan Glidžić objasnio, pedagog škole ništa nije znao o tome, pa se mora utvrditi da li je to uopšte tačno - objašnjava­ju.

Predsednik Foruma Milorad Antić ocenjuje to kao pokušaj opravdanja.

- Ta priča ne pije vodu, jer je učenik morao da dobije lekarsko uverenje da je zdrav kako bi uopšte mogao da pohađa školu, to znači da je prošao lekarski pregled priča Antić.

 ?? ??
 ?? ?? Danas se sastaje nastavničk­o veće u vezi sa kaznom za napadače
Danas se sastaje nastavničk­o veće u vezi sa kaznom za napadače

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia