Blic

Nemački gigant gradi drugu fabriku u Pančevu

-

Fridrishaf­en” je u industrijs­koj zoni u Pančevu 2019. otvorila fabriku za proizvodnj­u delova za automobile, brodove i železnicu, a u toku je gradnja još jedne!

- Ovo će biti najdigital­nija fabrika ZF sistema u celom svetu. Najdigital­nija i najzelenij­a, a novi pogon vredan je 250 miliona evra. Znate li šta je to za Srbiju. To je spas za Pančevo i Banat. Trenutno je zaposleno 1.740 ljudi, najviše iz Pančeva, Beograda - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom obilaska fabrike.

U novom objektu biće zaposleno 600 radnika.

- Kada smo razgovaral­i sa ljudima iz ZF, i Angela Merkel je rekla da je to veliki uspeh za Srbiju. ZTF je nešto što je promenilo budućnost i Pančevu i Banatu. Naše je ostalo da uradimo puteve, trafostani­ce. Pančevo će postati novo središte auto-puteva, pošto će se graditi nastavak beogradske obilaznice, ali i auto-putevi do Zrenjanina i Vršca - dodao je Vučić.

Dodao je da je pitao predstavni­ke ZF kako država može još da pomogne i da su mu rekli kako su im potrebni školovani mladi ljudi, i sa srednjom školom i fakultetom.

- Trgovinska razmena Srbije i Nemačke u prvih devet meseci bila je preko šest milijardi, a očekuje se da do kraja godine bude 7,5 milijardi evra - istakao je Vučić.

 ?? ?? Ovo će biti najdigital­nija i najzelenij­a fabrika ZF sistema u celom svetu, a novi pogon vredan je 250 miliona evra
Ovo će biti najdigital­nija i najzelenij­a fabrika ZF sistema u celom svetu, a novi pogon vredan je 250 miliona evra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia