Blic

POKRETAČ KRIMINALNI­H MREŽA

- J. S.

Korupcija je takođe, postala pokretač kriminalni­h mreža i podriva upravljanj­e i vladavinu zakona. Strateška geografska lokacija i globalizac­ija čini se da je jedan od ključnih pokretača trgovine drogom na Zapadnom Balkanu. Njegova lokacija između zemalja uključenih u proizvodnj­u i snabdevanj­e drogom i zemalja sa velika potražnja za drogom, posebno u EU. Kao glavno pretovarno čvorište za krijumčare­nje kanabisa i heroina, a nedavno i kokaina, region je povezan sa tržištima EU autoputevi­ma, pomorskim lukama, železnicam­a i aerodromim­a.

kontakta, kažu psiholozi. Neka vam prioritet budu ušuškavanj­e, grljenje i seks, kako biste ugrejali telo.

Radite 4 kardio-vežbe

Vežbanje je dobar način da se utoplite. Kardio-vežbe ubrzavaju rad srca za 50–80%, što ubrzava i protok krvi u organizmu. Pokušajte da vozite bicikl, preskačete vijaču ili da ispratite neki onlajn trening. Čak će i brzi hod učiniti čuda.

Ušuškajte se u krevetu

Vreme koje provodite u krevetu treba da vam omogući najprijatn­ije trenutke odmora. U tome vam pomaže nekoliko stvari: da obujete vunene čarape, jer prirodna vlakna čuvaju toplotu, a stopala vam se neće znojiti. Zatim se ušuškajte pored flaše sa toplom vodom. To će vam ujedno pomoći i kod potencijal­nih bolova u mišićima. I najzad, pokrivajte se slojevito - nekoliko slojeva prekrivača će zarobiti toplotu i pomoći vam da hladne dane provedete bezbrižno i bez smrzavanja.

 ?? ?? vežbe istezanja mišića ublažavaju njihovo grčenje nastalo zbog hladnoće
vežbe istezanja mišića ublažavaju njihovo grčenje nastalo zbog hladnoće

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia