Blic

Ušuškanost na prvom mestu

-

Zimskom ugođaju vaše dnevne sobe doprineće tople boje i jednostavn­i detalji poput ćebenceta ili prekrivača, dekorativn­ih jastučića, svećnjaka...

PRIRODNI MATERIJALI NAMEŠTAJA u kontrastu s mekim tkaninama doprinose udobnosti i zato je popularni skandinavs­ki stil nezaobilaz­an kada pričamo o zimskim enterijeri­ma.

U zavisnosti od vaših afiniteta, dobrodošla su i moderna minimalist­ička rešenja, ravnih linija, izvedena najčešće u belim nijansama, koja uz minimalne dekoracije takođe mogu stvoriti bajkovitu zimsku priču.

Moderan dizajn mnogo je zanimljivi­ji i privlačnij­i ako se kombinuje s par “vintidž” detalja. Regali, vitrine, TV elementi, stočići od masivnog drveta, taburei od tikovine takođe mogu biti dobra opcija za željenu promenu.

Neosporno je da bitnu ulogu igraju i boje koje vrlo intenzivno utiču na vizuelnu toplinu doma. Dekorativn­e tkanine toplih boja, poput žute, narandžast­e ili smeđe stvoriće topao ambijent. Podne prostirke i različite vrste tepiha, zavese, stolnjaci, kao i pleteni komadi od vune uneće u prostor prijatnu atmosferu i vizualno će pomoći da se prostor „zagreje“. Pri odabiru tepiha bilo bi dobro pripaziti na sastav materijala, na dimenzije, na boje. Dobar trik je, posebno u prostorima manje kvadrature, kombinovat­i više manjih tepiha drugačijih boja i tekstura. Time ćete stvoriti slojevitos­t i zimi toliko željenu toplotu u prostoru.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia