Blic

EKIPA DRAGANA STOJKOVIĆA IMA NAJTEŽI ISPIT VEĆ U PRVOJ UTAKMICI MUNDIJALA, SUTRA!

-

Sem ofanzivnih, izuzetno značajne ofanzivne zadatke protiv Brazilaca ima Nemanja Gudelj, koji je u odličnoj formi nakon sjajnih partija za Sevilju

trović da bude “korišćen po potrebi”. Iza bi trebalo da igra Tadić, po bokovima Kostić i Lazović, na sredini Sergej Milinković Savić, Gudelj i Lukić, pozadi trojica u liniji Pavlović, Veljković i Milenković, odnosno na golu Vanja Milinković Savić.

Ali, o tome ćemo više da saznamo danas od selektora, a očekivanja pred meč sa Brazilom izneli su Filip Đuričić i Nemanja Gudelj. - Videli smo da je sve moguće. Saudijska Arabija je pobedila Argentinu, ali će naša utakmica protiv Brazila sigurno da bude drugačija. Kao i uvek, fokus je na našoj igri, kao i dosad, bitno je da verujemo u sebe i svoje kvalitete. Mi nismo u takvoj situaciji i idemo utakmicu po utakmicu, to kakve sumnje imaju nije naš fokus. Kako god, bitno je da mi prođemo grupu. To od kada Brazilci počinju takmičenje, nije bitno - rekao je Đuričić. Gudelj se nadovezao na Đuričićeve reči i dodao da je atmosfera u ekipi sjajna, kao i da su velika očekivanja od nacije dodatni motiv.

- Sami smo zaslužili velika očekivanja kroz kvalifikac­ije i sada je na nama da ta velika očekivanja opravdamo. Sve je ovde odlično organizova­no i vreme provodimo tako što se zajedno družimo, a što se tiče pritiska - nije to teško, ipak smo mi profesiona­lci i fokus je na utakmicama i tako ćemo nastaviti - istakao je Gudelj.

Na pitanje da li su brazilski bekovi Danilo i Aleks Sandro “slabe tačke”, Đuričić se nasmejao i rekao:

“Slabe tačke fudbaleri Juventusa? Siguran sam da Brazil ima mane, ali ne bih da ih otkrivam. Sve je relativno, svi igramo u jakim ligama i jako je teško igrati prvo poluvreme. Svi znamo da se utakmice lome u završnici utakmice i mene bar raduje da se u drugom poluvremen­u igra bolje. Naravno da bismo voleli da rešimo utakmicu ranije, ali nema lakih utakmica”.

Ali, otkrio je da je meč protiv Brazila ostvarenje dečačkog sna s obzirom na to da mu je u Kataru, baš kao i Gudelju, prvi mundijal u karijeri.

- Kao dečak ispred zgrade sam igrao fudbal i sanjao finale Svetskog prvenstva protiv Brazila. Epilog sigurno pretpostav­ljate, a voleo bih da sada bude isti. Što se tiče vremenskih uslova, mislio sam da će biti teže. Imali smo sreće da je ovakvo vreme, toplije je bilo u Bahreinu. Uglavnom zajedno provodimo vreme i retko je to da je tako velika grupa igrača stalno zajedno - iskren je Đuričić.

Gudelj je naglasio da pritisak o kojem se stalno priča ne predstavlj­a problem i dodao da je najvažnije da su svi spremni.

- Jedva čekamo utakmicu, nebitno je ko će igrati, tim je iznad svakog od nas i spremno dočekujemo meč - kaže Gudelj.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia