Blic

TERZIĆ: MOTIKA JE STIGAO NADOBUDAN

Rezonovao je da će u Srbiji svi da kleknu pred njim, čim ga vide. Mi ćemo da preživimo i bez tih 1,5 miliona evra. KAŽE DA BI VOLEO DA ERAKOVIĆ OSTANE NA „MARAKANI“, ALI SVE ZAVISI OD VISINE PONUDE

- EKIPA “BLICA”

Crvena zvezda je prijateljs­kom utakmicom sa Zenitom završila prvi deo sezone i trener Miloš Milojević je igračima dao slobodno do pred Novu godinu. O rezultatim­a, ali i drugim temama, pričao je generalni direktor Zvezdan Terzić. Jedno od pitanja na koje je odgovorio, bilo je: Šta se dešava sa Nemanjom Motikom?

- On je plaćen 1,5 miliona evra u tri rate. Reč je o najtalento­vanijem igraču iz omladinske škole Crvene zvezde sa srpskim pasošem. Ukazala se prilika da ga angažujemo i investiram­o. Ako me pitate da li sam zadovoljan njegovim igrama, odgovor je - nisam. On mora da se zapita gde ide njegova karijera. Preživeće Crvena zvezda i bez tih 1,5 miliona evra, ali pitanje je šta će biti s njim. On mora da bude svestan da su očekivanja od igrača koji je došao iz Bajerna mnogo veća od onog što je pružio do sada. Mora da iskoristi šansu na svakom treningu, utakmici za omladince. Došao je malo nadobudan iz Nemačke, iz Bajerna. Rezonovao je da će u Srbiji svi da kleknu pred njim. Mora da sazri, ne žurimo nigde jer verujemo u njega, ali on mora da menja sebe - rekao je Terzić.

On je istakao da je Crvena zvezda prebacila limit kada je angažovala Osmana Bukarija.

- Ove godine smo doveli Bukarija za dva miliona evra, plus milion evra bonusa koji će se ostvariti. Pre toga smo Mirka Ivanića platili 1,5 miliona evra, toliko i Kingsa Kangvu ovog leta, Pešić je plaćen milion. Sudaramo se sa Monakom koji investira minimalno 15 miliona evra u igrače. Mi smo skučeni. Moramo da povećamo prihode kako bismo dovodili skuplje igrače koji bi donosili dodatni kvalitet. Igrači koje platite milion ili 1,5 milion evra teško da će praviti razliku u Evropi u Ligi šampiona. Nama je najveća plata 600.000 evra. To je malo, Olimpijako­s i Dinamo imaju igrače sa milionskim ugovorima. Greške se dešavaju, i dešavaće se u budućnosti. Eto, Junajted dovede Megvajera, njega nikada ne bih doveo u Zvezdu.

Prodaja Erakovića je posebna tema, kao i dešavanja u narednim prelaznim rokovima.

- Niko ne može da kaže da li će otići ili ostati. Mi bismo voleli da ostane, donosi nam

ogroman kvalitet jer niko nema bonusa sa takvim kvalitetom u Srbiji. S druge strane poslovni direktor me stalno pita kada ću da prodam Erakovića kako bi obezbedio plate. Videćemo od tržišta i ponude, razmotriće­mo. Svesni smo da nam je dobar remont potreban. Imamo igrače koji su mnogo dali Zvezdi, zadužili su klub, ali u fudbalu nema emocija. Nema sentimenta­lnosti. Ako vidimo da su u padu, imamo obavezu da reagujemo, jer je to u interesu kluba. Potrebni su nam novi igrači - sumirao je Terzić.

 ?? ??
 ?? ?? motika nije opravdao poverenje po dolasku na „marakanu“
motika nije opravdao poverenje po dolasku na „marakanu“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia