Blic

ŽELIM DA JA BUDEM POSLEDNJI NASTAVNIK KOJI JE NAPADNUT U ŠKOLI

-

Nastavničk­o veće Tehničke škole iz Trstenika juče je donelo odluku da se učenici koji su maltretira­li nastavnicu i sve to snimali, isključe iz ove škole, a nakon njihove odluke oglasila se i profesorka koja je bila žrtva, te objasnila šta za nju predstavlj­a ista.

- Puna podrška direktoru, hvala puno kolegama i celoj Srbiji koja je bila na mojoj strani. Moje kolege najbolje znaju šta je i kako bilo i u kakvim uslovima mi radimo. Zadovoljna sam odlukom, ali još uvek nisam opuštena. Još uvek imam probleme sa spavanjem i koncentrac­ijom, trebaće mi još dosta vremena da stanem na noge - kaže za “Blic” profesorka Marija Stevanović, žrtva nasilnika.

Kako profesorka Stevanović ističe, ovo je tek početak borbe, i još uvek ništa nije gotovo.

- Nije kraj, ja sada moram da idem na suđenje po optužnici javnog tužioca. Međutim, nadam se, ali i sigurna sam da će ovo poslužiti svoj deci kao primer kako ne treba, i da će im ovo biti za nauk. Želim da ja budem poslednja žrtva jednog ovakvog napada - govori profesorka i dodaje kako je svesna da njen slučaj nije usamljen, te da se nada da će ovo biti od pomoći i svim njenim kolegama.

- Za sada je sve neizvesno. Čekam da vidim šta će Tužilaštvo da uradi, da li će dokazati da su učenici krivi, i da li je zaista, a kako tvrdi jedan od roditelja, učenik koji me je napao neuračunlj­iv. Tužbu imam pravo da podnesem ja, ali i Sindikat obrazovanj­a čiji sam član. Što se tiče obeštećenj­a, roditelj učenika koji me je napao živi od toga da tuži ljude. Međutim, videću već, nikada nije kasno da se tuži - navodi profesorka Marija Stevanović za “Blic”.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia