Blic

Sagradili zgradu na reci, a s jačom kišom poplavljen grad

Obilne padavine prethodnih dana su paralisale jugozapad Srbije, reke su se u pojedinim mestima izlivale. Tako je bilo i u Tutinu, gde se dete utopilo u nabujalom Vidrenjaku. Na istoj toj reci postoji i ogromna građevina, izgrađena tačno na koritu, pa se j

- N. T.

ovim povodom na društvenim mrežama pojavile fotografij­e zgrade, najgore od svega jeste što na tom mestu postoji već nekoliko godina unazad. Nalazi se tik do autobuske stanice u Tutinu i tačno ispod nje protiče reka. S fotografij­om grdosije širi se informacij­a da navodno postoji saglasnost i dozvola za gradnju ove zgrade od strane javnog preduzeća “Srbija vode”, kao i Opštine Tutin od pre gotovo deset godina, što je izazvalo buru komentara na društevnim mrežama.

Tim povodom oglasio se i ministar građevinar­stva, saobraćaja i infrastruk­ture, Goran Vesić.

- Ovaj objekat postoji devet godina i verovali ili

ne tada im je izdata građevinsk­a dozvola od strane opštine. To im nije bilo dovoljno pa su izgradili više, pa je sada zgrada bespravna - napisao je Vesić na svom Tviter nalogu.

Najavio je da će republička građevinsk­a inspekcija poslati zahtev opštini Tutin da dostavi kompletnu dokumentac­iju iz predmeta izdavanja građevinsk­e dozvole.

- Ministarst­vo građevinar­stva, saobraćaja i infrastruk­ture Republike Srbije pokrenuće upravno-pravni nadzor nad radom nadležnog organa opštine Tutin kako bi se preispitao postupak izdavanja građevinsk­e dozvole za poslovni objekat na reci Vidrenjak - poručio je on.

Vesić je potom naveo i da za građevinsk­u dozvolu, kao i za bespravnu gradnju, “nadležna je bila kako tada – tako i sada lokalna samouprava”.

- Ministarst­vo može da reaguje samo po pravu nadzora što sada i činimo. U svakom slučaju, javnost će biti obaveštena o rezultatim­a. A što se tiče eventualne saglasnost­i “Srbijavoda” za ovakav objekat na reci, ne mogu da verujem da je moguće da to postoji. Ali proverićem­o! - napisao je ministar na Tviteru.

Pokrenuće se upravno-pravni nadzor nad radom nadležnog organa opštine kako bi se preispitao postupak izdavanja građevinsk­e dozvole

 ?? ??
 ?? ?? Korito reke se nalazi tik ispod poslovnog objekta
Korito reke se nalazi tik ispod poslovnog objekta

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia