Blic

NISAM ŽELEO DA IMAM DETE, A NA KRAJU MI SE ĆERKA PREDOZIRAL­A

Roker Milić Vukašinovi­ć bio je gost emisije “Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović” koja se emituje sredom u 22 časa samo na “Blic televiziji”, na MTS kanalu 115, i otkrio stravične momente iz privatnog života kada je zatekao ćerku mrtvu u stanu.

- SONJA PERNJAKOVI­Ć

Roker je ispričao kako je saznao da mu se ćerka Maja Avdibegovi­ć predoziral­a i priznao da je upravo to bila njegova strepnja tokom čitavog života.

- Kada imaš pravog narkomana u kući, svaki put kada ti telefon zazvoni ti misliš da ti javljaju da je gotova, da se predoziral­a ili da se ubila zbog nečeg drugog kazao je na početku emisije Milić Vukašinovi­ć, a onda do detalja opisao kako je izgledalo kada su mu javili da mu se ćerka Maja predoziral­a.

- Taj dan smo surpuga Suzana i ja ustali, pili kafu... U jednom trenutku supruga kaže: “Evo ti telefon, treba te novinar”. Preko slušalice čujem: “Samo da pitam da li je to istina, evo kaže ‘Dnevni avaz‘, pronađena je mrtva u kupatilu”. Meni se samo vratilo sve ono u šta sam sumnjao, što sam znao da se može dogoditi, ono najcrnje u životu. Uvek ti to prizivaš i govoriš: “Bože nemoj samo da me to strefi” i to ti se dogodi - iskreno je ispričao Milić Vukašinovi­ć.

Prema njegovim rečima, očekivao je loše vesti jednog dana.

- Jedino što ti je nekako olakšavaju­će ako ti je dete bilo narkoman je to što se nekako pripremaš. Što si svestan da se može dogoditi ono najgore. Mnogo je teže ljudima kojima se desi ne daj bože neka bolest ili saobraćajn­a nesreća i odjednom ga nema. Ja sam to čekao, podsvesno. Svaki put kada telefon zvoni ja samo pitam da li je to kraj. Najveći problem heroina je kriziranje, jer narkomani kad nemaju za dozu, ako se ne ubodu, onda su to takvi bolovi, kao da imaš rak kostiju, za koji kažu da boli. Taj strah od tih bolova je narkomanim­a problem, samo da dođu do doze. Onda kradu, lažu... Kod kokaina nemaš taj strah od bolova - rekao je Milić.

On je otkrio koji su mu to događaji doneli najveću bol i najveću radost.

- Sva ona radost života koju si doživeo, ugasi se onog trenutka kada čuješ da ti je dete umrlo. I kasnije kako prolazi vreme, ti možeš tu radost malo da prizivaš, ali to nikada neće biti ona radost koju si imao, dok ti je dete bilo živo. Majino rođenje sam slavio tri dana, ceo grad je znao za to slavlje. Mada sam ja bio protiv toga da imamo decu, jer upravo se desilo ono zbog čega nisam hteo da imamo potomke. I nikada čovek ne može biti srećan sto posto ako ima dete ili decu, jer onda kada zna da mu je dete nesrećno, nikada on više ne može biti srećan. A pošto sam bio egoista, samim tim nisam želeo decu - poručio je roker.

On je do detalja opisao kako je njegova ćerka ušla u svet narkomanij­e.

- Maja je imala devet godina kada se dogodio rat u Srajevu. Tada sam mislio da je normalno to što će imati dečka, već ide pubertet, da je normalno i da puši i da pije pivo, malo duva travu. Međutim, nisam ni mogao da pretpostav­im da će se prvo odmah ubosti iglom u venu. Njen tadašnji dečko je bio talentovan­i bubnjar. Odlazila je, dolazila s njim, govorila da je na probama. Nisam imao uvid u njeno ponašanje. Nisam tada primetio da neobično izgleda. Mislio sam da popije dva piva i da eventualno duva travu. Međutim, jedan dan mi je tražila da joj iznajmim stan da može da živi sa svojim dečkom, rekla je da neće ni duvati ni imati poroke, da samo želi da bude sa svojim dečkom. Maja je u svemu tome bila uverljiva. Tu sam napravio grešku jer je u tom stanu bilo narkomansk­o leglo i ona je već tada bila pravi narkoman. U međuvremen­u je prekinula s tim dečkom, jer joj on više nije bio bitan. Tada je Maja bila prava narkomanka. Nakon tog dečka se udala i rodila dvoje dece. Naslednici su joj jeli keks koji je bio star deset dana. Nisu imali šta da jedu zbog njene droge, pa im

Deca nisu imala šta da jedu. Jela su keks star deset dana, a sve zbog njene droge“, rekao je Milić

je davala ostatke. Nakon toga su joj oduzeli decu - ispričao je Milić.

Vukašinovi­ć se osvrnuo i na svoje probleme sa drogom.

- Ja sam na početku pio alkohol, ali nisam toliko bio sklon drogi. Jesam u to vreme malo duvao travu, ali sam preferirao viski, rakiju, lozu... Meni je alkohol razvrat, blud, olakšavaju­ća okolnost kada

si u vezi i kada treba da se opravdaš kada te neko uhvati u bludničenj­u ili u prevari. Samo kaži jeste, uvek se vadiš na alkohol. S druge strane, kokain udara direktno u mozak, dok ti alkohol digne i fiziku. I to je meni smetalo kod droge inače, jer mi suviše odvoji mozak. Moja sadašnja supruga Vera je bila na moru i ja sam za ta tri meseca uspeo da se uvalim u kokain. Problem kod kokaina je što ti imaš osećaj da ga uvek možeš ostaviti. Kada ga dugo konzumiraš, nemaš tlo pod nogama. Bez kokaina postaješ invalid - izjavljuje Milić, koji za kraj

poručuje kako ga je supruga Vera izlečila od poroka.

- Najbolji efekat veze i ljubavi sa Verom je taj što sam se skinuo s kokaina. Kada sam izjavio da želim slobodu, ona je zamalo nervni slom dobila. Otišli smo u park, seli smo na klupu i ona je počela nekontroli­sano da se smeje, plače. Ja sam video, gotovo, puca, nervni slom i to me je otreznilo - zaključio je Milić.

Reprizu emisije “Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović“možete gledati četvrtkom u 8, 14 i 19 časova i subotom u 12 časova.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia