Blic

ALBA JE SRUŠENA, MAKABI JE SLEDEĆI

Crveno-beli su pod komandom novog trenera Duška Ivanovića vezali tri pobede, poslednju protiv Albe u Berlinu.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Osam dana bilo je dovoljno Dušku Ivanoviću da Crvenu zvezdu okrene za 180 stepeni i pretvori je u pravi evroligašk­i tim. Zato pobeda nad Albom (88:84) vredi više od dva boda. Klub iz Berlina je pao posle sedam vezanih poraza, što je rezultat sam po sebi, crveno-beli su slavili u produžetku, iako im to nije jača strana i, što je možda i važnije, tri trijumfa podigla su samopouzda­nje kod igrača na maksimum. A i bilo je vreme...

Meč sa Albom je nekoliko puta bio izgubljen i dobijan, ali je igra u dodatnih pet minuta vratila veru “zvezdašima” da nisu zalutali u Evroligu.

- Kada sam došao, rekao sam da nam je potrebno strpljenje i vera. Imali smo to večeras. Uradili smo šta smo morali da bi dobili ovaj veoma dobar tim Albe koji igra sjajnu košarku. Uglavnom smo uslevali da im zaustavimo tranziciju, brzu realizacij­u i ključno je bilo kada smo promenili odbranu. To smo veoma dobro odradili rekao je Duško Ivanović.

Nemanja Nedović, ponovo, radi ono zbgo čega je i došao na Mali Kalemegdan - rešava utakmice.

- Promenio se naš mentalitet. Počeli smo da verujemo u sebe. Sa novim trenerom napravili neke promene i postali bolji tim. To nam je donelo pobedu, jer dobiti u produžetku u Berlinu nije lako. Trener Ivanović je odlično pripremio utakmicu. Bavio se detaljima u pripremi utakmice. Ima još prostora za napredak - kaže Nedović.

Za napredak sigurno,

Postali smo bolji od dolaska trenera Duška Ivanovića i potrebno je da nastavimo. Sezona je tek počela i ima još dosta da se igra

ali ne i za predah - danas (17.30) u “Pioniru” gostuje Makabi.

- Postali smo bolji od dolaska trenera Ivanovića i potrebno je da nastavimo. Sezona je tek počela i ima još dosta da se igra - kratak je bio Luka Vildosa koji je bio najefikasn­iji sa 21 poenom.

Makabi je nedavno protiv Partizana pokazao da je strašna ekipa, a u utorak je pobedio Olimpijako­s sa 90:84.

Za razliku od komšija, Partizan je poražen u Barseloni sa 79:68, u meču koji su crno-beli izgubili najviše zbog lošeg šuta. Trener Željko Obradović je rekao da nije bio samo procenat slab, već i selekcija šuteva. Sa 36 odsto šuta za dva poena i 30 za trojke, ne može da se dobije ni slabiji tim od Barselone.

Beograđen popravni u

Španiji imaju već večeras (20.45), protiv Reala u Madridu. “Kraljevi” su u utorak slavili u Valensiji sa 80:73.

Inače, u ponedeljak nas očekuje prvi večiti derbi u novoj sezoni, istina u ABA ligi, Domaćin je Crvena zvezda od 20 sati u “Pioniru”.

 ?? ?? slavlje košarkaša zvezde posle pobede nad albom u berlinu
slavlje košarkaša zvezde posle pobede nad albom u berlinu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia