Blic

Francuzi u velikim problemima

Posle Benzeme, selektor Didije Dešan je ostao i bez standardno­g levog beka. Povreda muči i Engleze, Hari Kejn mora na preglede.

-

NEMA KRAJA PROBLEMIMA reprezenta­cije Francuske. Ubedljivu pobedu protiv Australije (4:1) u prvom kolu grupne faze Mundijala u drugi plan bacila je vest koja je stigla posle utakmice: Lukas Ernandez pretrpeo je rupturu prednjeg ukrštenog ligamenta desnog kolena i za njega je turnir završen!

Trajao je svega devet minuta... Defanzivac Bajerna srušio se posle driblinga Metjua Lekija kod vodećeg gola Australije i odmah pošto mu je medicinski tim ukazao pomoć napustio je igru, ustupivši mesto mlađem bratu Teu. Još po izlasku moglo se na njegovom licu videti da situacija nije obećavajuć­a, francuski mediji su nedugo nakon utakmice izašli sa informacij­om da je povreda ozbiljnije prirode, a nakon detaljnih pregleda isto su potvrdili i iz tabora “trikolora”.

- Kao i čitavom timu, ekstremno mi je žao zbog Lukasa. Gubimo bitan deo tima. Lukas je ratnik i ne sumnjam da će uraditi sve da se vrati - rekao je selektor aktuelnog svetskog prvaka Didije Dešan.

Iskusni strateg sada će biti u velikom problemu jer osim što mu je tim redukovan na 24 igrača, na poziciji levog beka ima samo jednu opciju - Tea Ernandeza. Istina, kvalitetnu, ali u slučaju nove povrede... I sada dobija na značaju Dešanova odluka da pri sastavljan­ju konačnog spiska ne pozove Ferlana Mendija ili pak na suprotnoj strani Žonatana Klausa, već da u odbranu svetskog trona krene sa samo jednim prirodnim bekom na desnoj, odnosno dvojicom na levoj strani, gde sada takođe ostaje sa jednim rešenjem.

Pride, podsetimo da je kada se Karim Benzema dan uoči prvenstva povredio Dešan odlučio da ne iskoristi upražnjeno mesto i pozove još jednog igrača, a ne treba zaboraviti ni da su zbog povreda prethodno otpali još Presnel Kimpembe, Kristofer Nkunku, Ngolo Kante i Pol Pogba...

Povrede muče i Engleze, a pod velikim znakom pitanja je kapiten Hari Kejn. Britanski “Atletik” piše da će kapiten engleske reprezenta­cije biti podvrgnut snimanju skočnog zgloba zbog povrede koju je zadobio na utakmici sa Iranom. Kejn je u drugom poluvremen­u dobio jak udarac od Mortezea Pularigand­žija, ali je i pored bolne grimase na licu nastavio meč sve do 75. minuta, kada je bio primoran da ustupi mesto Kalumu Vilsonu.

- Mislim da je Hari dobro. Delovalo je to kao loš start, ali je on uspeo da nastavi utakmicu. Izvukli smo ga iz igre jer smo osetili da je vreme rekao je Garet Sautgejt.

 ?? ?? lukasu ernandezu je stradalo desno koleno protiv australije
lukasu ernandezu je stradalo desno koleno protiv australije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia