Blic

ASANO NOKAUTIRAO NEMAČKU

Čovek odluke bio je bivši fudbaler Partizana koji je u 83. minutu matirao Manuela Nojera.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Uutorak je pao jedan šampion planete (Argentina), juče drugi (Nemačka) i nemamo ništa protiv da se tradicija nastavi i danas, na meču Brazil - Srbija.

Japanci su napravili svetsko čudo i nokautiral­i su Nemačku sa 2:1, na startu takmičenja u E grupi u Kataru. „Samuraji“su odigrali baš kao što se od njih i očekivalo - srcem i na sve ili ništa, a junak je bio bivši fudbaler Partizana, Takuma Asano koji je matirao Manuela Nojera u 83. minutu za konačnih 2:1. Asano je ušao u drugom delu i pokazao je ono što svi u Srbiji znamo, da je paklen igrač.

Inače, Nemačka je povela u 33. minutu, nakon što je Gundogan bio precizan sa „bele tačke“, a na 1:1 je izjednačio, takođe rezervista, Doan u 75. minutu,

Vicešampio­ni planete su razočarali u prvom meču: Hrvatska - Maroko 0:0. Bez pravih rešenja u napadu i uz nekoliko dobrih intervenci­ja Dominika Livakovića, Hrvatska je osvojila “veći bod” s kojim dočekuje nastavak takmičenja u grupi F. U nedelju će igrati protiv Kanade, a četiri dana nakon toga sa Belgijom.

Izuzev nekoliko poslednjih minuta prvog dela, Hrvatska je pokazala malo, u svakom slučaju manje od Marokanaca, koji su pretili više i opasnije. Nekoliko je puta šanse Hakima Zijeha, Jusefa El Nesrija i njihovih saigrača morao da zaustavi blok hrvatske reprezenta­cije. Istaknuo se u tim trenucima Marselo Brozović, a siguran je u odbrambeni­m reakcijama u opasnim prilikama bio i Dejan Lovren.

Marokanci su zatvorili sredinu terena i naše komšije su dugim loptama tražili napadačke opcije... kojih nije bilo.

Ti pokušaji u pravilu su završavali višim skokom igrača afričke reprezenta­cije ili sporim loptama koje je hvatao golman Jasine Bono.

Posle svega, fudbaleri Maroka manje mogu da budu zadovoljni sa 0:0 jer su imali više šuteva (8:5) i više prilika da stignu do gola vrednog tri boda. Hrvatski selektor Zlatko Dalić je pokušao da izmenama i svežim igračima uradi nešto više, ali bez uspeha. Afrički igrači su odradili odličan domaći zadatak i uvek su bar dvojica Marokanaca pratila Luku Modrića koji je bio odsečen.

- Dosta teška utakmica, pogotovo prvo poluvreme. Mislim da smo na kraju prvog dela počeli da igramo dobro. dok smo u nastavku bili bolji. Šteta što nismo zabili iz neke od prilika. Prvi bod je tu i idemo dalje. Hteli smo da otvorimo turnir s pobedom. Nadam se da će nam biti lakše da igramo u nastavku Svetskog prvenstvar­ekao je vidno utučeni Modrić.

Selektor Dalić kaže da je utakmica bila baš onakva kakvu su Hrvati i očekivali - tvrda i bez puno prilika za gol.

- Protivnik je bio čvrst, čekao je priliku za kontranapa­d, a mi smo se bojali da ne izgubimo loptu. Kontrolisa­li smo loptu, imali veći posed, ali nam je nedostajal­a probojnost. Sada moramo da osvojimo još četiri boda za osvajanje grupe. Maroko je bio dobar danas, a mi idemo dalje. Bilo je ovo drugačije nego pre četiri i po godine u Rusiji - priznao je Dalić.

Odbrana Maroka uspela da je zaustavi Luku Modrića koji nije imao ni pedalj slobodnog prostora da organizuje napade hrvatske reprezenta­cije u prvom kolu

 ?? ??
 ?? ?? Takuma Asano nas je protiv Nemačke podsetio na dane kada je igrao za Partizan. Ridiger je mogao samo da ga isprati pogledom
Takuma Asano nas je protiv Nemačke podsetio na dane kada je igrao za Partizan. Ridiger je mogao samo da ga isprati pogledom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia