Blic

Na deponiji kod Priboja nema mesta za sve đubre s Lima

-

se proteklih dana nagomilo otpad uz lančanicu na dva i po kilometra od brane HE “Potpeć” na Potpećkom jezeru u toj meri da deponija kod Priboja ne može da ga primi i da se u čišćenju hidroakumu­lacije moraju angažovati remorkeri.

Procena je da uz lančanicu trenutno pluta oko 15.000 kubika otpada koje je Lim u dane visokog vodostaja doneo sa nesanitarn­ih deponija u Crnoj Gori, smeštenih uz obale reke.

Članovi Ekološkog udruženja “Jastreb” iz Priboja u ponedeljak i utorak su uklonili oko 150 kubika smeća nagomilano­g uz lančanicu.

- danas ćemo, kao što smo radili i do sada, čistiti uz pomoć čamaca, nadajući se da će nam što pre stići obećani remorker, možda i dva, kako bi ubrzali posao. Poporavili smo lančanicu u Bistrici kod Nove Varoši koja je popustila – prenosi predsednik “Jastreba” Siniša Laković, na čiju inicijativ­u su postavljen­e lančanice.

Ako bi se sav otpad iz Lima transprtov­ao na telo deponije “Duboki potok”, koju osim Priboja koriste Nova Varoš i Prijepolje, kaže Laković, ona bi bila zatrpana i tri grada ne bi imala gde da odlažu smeće. Zato je dogovoreno da će smeće biti prevezeno na Regionalnu deponiju “Duboko” kod Užica.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia