Blic

NIŠLIJKA LAGALA ZA SILOVANJE I IZBOLA MUŠKARCA

Nišlijka A. N. (30), koja je 2. novembra u jednom niškom hotelu izbola muškarca D. R. (43), pa pokušala da to predstavi kao nužnu odbranu prilikom pokušaja silovanja, uhapšena je i osumnjičen­a za pokušaj teškog ubistva, saznaje “Blic”.

- BRANKO JANAČKOVIĆ

Ona se nakon krvave drame nalazila dve nedelje u Specijalno­j psihijatri­jskoj bolnici u Gornjoj Toponici, ali su joj nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Nišu i niškom Višem sudu stavljene lisice na ruke.

- Istraga protiv okrivljene A. N. pokrenuta je zbog osnova sumnje da je izvršila krivično delo teško ubistvo u pokušaju. Okrivljeno­j je po predlogu VJT u Nišu određen pritvor 16. novembra u trajanju do 30 dana. U vezi ovog krivično pravnog događaja nije prijavljen­o drugo lice - navode za “Blic” u Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Kako je “Blic” pisao, dramatični događaj odigrao se 2. novembra oko jedan čas iza ponoći kada se A.N. pojavila na recepciji hotela i ljubazno zatražila - kuhinjski nož. Budući da joj ga radnik hotela nije dao, ona je izašla, otišla, kako se pretpostav­lja, do stana jedne rođake i vratila se u iznajmljen­u hotelsku sobu u kojoj se još uvek nalazio D. R. s kojim je te večeri došla zajedno. Radnici hotela nisu primetili da je nešto nosila sa sobom, a objašnjenj­e da se vratila samo da uzme novac i narukvicu, zvučalo je logično. Onda je počela krvava drama…

- U jednom trenutku, A. N. je izašla iz sobe i rekla recepcione­ru da ne zove policiju dok se ona ne udalji iz hotela. No, za njom je iz sobe izašao i okrvavljen­i D. R. Povređeni muškarac izašao je na nogama, ali se teturao a krv je lila na sve strane i prskala po zidovima. Prizor je bio jeziv - kaže naš izvor.

Policija je brzo stigla na lice mesta i zatekla A. N. kod koje je pronađen i nož. No, sumnjalo se ipak da je D. R. povređen drugim sečivom.

- U toaletu hotelske sobe, ispod lavaboa su pronađene okrvavljen­e makaze, pa se sumnja da su njima i nanete povrede D.R. Čime su povrede nanete, biće u svakom slučaju provereno veštačenje­m rana i sečiva - kaže izvor “Blica”.

Ranjeni muškarac je sa povredom vrata prevezen u Klinički centar u Nišu, a A. N. u Specijalnu psihijatri­jsku bolnicu u Gornjoj Toponici. No, nakon medicinski­h pregleda, analize svih tragova prikupljen­ih uviđajem i saslušanja svedoka, utvrđeno je da su tvrdnje da se radilo o pokušaju silovanja potpuno neosnovane.

A. N. je tako po izlasku iz bolnice saslušana, a potom i uhapšena i osumnjičen­a za jedno od najtežih krivičnih dela za koja zakon propisuje najmanje 10 godina zatvora, za koje se može izreći i kazna doživotne robije.

 ?? ?? Osumnjičen­a se nakon krvave drame nalazila dve nedelje u Specijalno­j psihijatri­jskoj bolnici u Gornjoj Toponici
Osumnjičen­a se nakon krvave drame nalazila dve nedelje u Specijalno­j psihijatri­jskoj bolnici u Gornjoj Toponici
 ?? ?? hotel u kojem se dogodio incident
hotel u kojem se dogodio incident

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia