Blic

Fudbal nije samo za muškarce

Veoma je lepa slika videti jednu devojku na Svetskom prvenstvu u dresu Srbije. Malo je pripadnica ženskog pola koje odluče da spakuju stvari i krenu za Dohu. Ipak je fudbal sport koji nekako najviše privlači muškarce.

- S. Kojić

MEĐUTIM, PRELEPA DANIJELA

Žikić je stigla u Katar u subotu, 19. novembra, a ispričala nam je zanimljivu priču o tome kako jedna devojka odluči da dođe sama na Svetsko prvenstvo kako bi gledala fudbal. U razgovoru za Sportal smo morali da je prvo pitamo odakle joj ljubav prema ovom sportu.

- Tata je u mladosti trenirao fudbal i preneo je tu ljubav prema fudbalu na sestru i na mene. Čekala sam vikend kako bih sa tatom gledala Kalčo. Odmalena sam počela da idem sa njim na stadione i to i dalje traje. Skoro da ne propuštam fudbalske i košarkaške utakmice tima za koji navijam, a takođe i reprezenta­cije - počela je Danijela u razgovoru za Sportal i dodala: - Ovde sam sa grupom navijača Srbije “Džentlmeni” i jedina sam dama u grupi od nas četrdeseta­k. To mi nije predstavlj­alo problem da ispunim jedan od svojih snova - da dođem na Mundijal i bodrim Srbiju. Presrećna sam jer prisustvuj­em i prvom mundijalu koji se ne održava u letnjem periodu.

Gledajući tvoje fotografij­e, nema sumnje da si ti već sada puna utisaka iz Dohe?

- Doha je prelepa i organizato­ri su se stvarno potrudili da na svakom koraku naprave nešto što će privući pažnju navijača. Ima dosta Fan zona i mesta gde može da se pogleda utakmica i zabavi. Ima par tematskih barova gde se okupljaju velike grupe navijača. Dobro je organizova­n prevoz po gradu, kao i odlazak na stadione. Pored toga, ima i dosta lepih plaža koje su specijalno uredili bas za prvenstvo.

Šta je rekao Zaneti? Bio je prilično nasmejan na slici?

- (Smeh) On je gospodin veliki. Legenda Intera, jedan zbog kojih sam i navijala za Inter (pored Lacija) u to vreme i prvi navijački rekvizit mi je bio šal Intera. Samo sam mu rekla da je bio sjajan fudbaler i zahvalio se.

Za koga navijaš pored Srbije?

- Ove godine definitivn­o za Portugalij­u zbog Ronalda. Ovo će moguće biti njegovo poslednje Svetsko prvenstvo i ako ga mi ne osvojimo, volela bih da on bude taj koji će na kraju podići “Boginju”.

Nadam se da ću uspeti da nađem karte i odgledam neku njihovu utakmicu.

Čuli smo da je tvoj omiljeni fudbaler Fernando Tores, ti imaš i njegov dres u svojoj kolekciji, ko ti je omiljen na ovom Mundijalu?

- Da, Tores mi je omiljeni fudbaler, a posle njega odmah Kristijano Ronaldo (Zuba je van svake konkurenci­je). Nažalost, njegov dres još uvek nemam u kolekciji, ali znam da će se to promeniti s njegovim narednim potpisom.

Ispričala si nam pre nekoliko dana o situaciji u kojoj su celu grupu pustili da prođe na plažu “bržom” trakom do fan zone, kakvi su generalno utisci o Dohi?

- Svuda su uveli to “Family pravilo” da se, ako je s muškom grupom ženska osoba prolazi kraćom putanjom.

Koja te utakmica Srbije najviše zanima?

- Kao i sve, utakmica protiv Brazila. Očekujem vrlo uzbudljivu utakmicu.

Da neko kaže “biće nerešeno protiv Brazila” da li bi pristala na to?

Tores mi je omiljeni fudbaler, a odmah posle njega Kristijano Ronaldo. Nažalost, njegov dres još uvek nemam u kolekciji rekla je Danijela za Sportal

- Ne bih, imamo sjajnu ekipu i mislim da mogu da pomrse konce Brazilu. Verujem u pobedu naših.

Slikala si se i s Brazilcima, jesu li oni želeli fotografij­u sa Srpkinjom ili je to bili spontano?

- Spontano, gledali smo jedni do drugih utakmicu Argentina - Saudijska Arabija na Fan festivalu, započeli priču o našoj utakmici i tako je nastala slika. Svi navijači su super raspoložen­i i svako se sa svakim slika, razmenjuju se utisci, zajedno navijamo, najbolja atmosfera je u Metrou.

Šta očekuješ od Srbije na ovom mundijalu?

- Očekivanja su velika i verujem da ovi momci mogu daleko da doguraju. Biću neskromna i reći ću osvajanje Mundijala.

Vidimo se na stadionu! Idemo, Srbija!

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia