Blic

OD NEMACA SMO UČILI, A SADA SMO IH POBEDILI

Asano, bivši fudbaler Partizana, doneo neverovatn­u radost Japancima.

- MILOŠ SIMANOVIĆ

Pokazali smo kakvi su kapaciteti azijskog fudbala. I kada smo primili gol, mi smo nastavili da igramo, trčimo i borimo se - kazao je selektor Japana

Nakon što je Saudijska Arabija šokirala Argentinu i pobedila je sa 2:1, na identičan način su i reprezenta­tivci Japana savladali Nemačku i tako joj znatno umanjili šanse da bi mogla da se plasira u nokaut fazu Svetskog prvenstva.

Posle utakmice, selektor Japana Hajme Morijasu nije krio oduševljen­je.

- Pokazali smo kakvi su kapaciteti azijskog fudbala. I kada smo primili gol, nastavili smo da igramo i borimo se - iskren je bio selektor Japana.

Posle velikog trijumfa je dodao:

- Ovo je istorijski momenat za nas. Naši igrači su se razvili u mnogim stranim ligama i izuzetno cenimo to. Mnogo nemačkih igrača i trenera je doprinelo da japanski fudbal postane bolji - jasan je Morijasu.

I posle velikog uspeha je ostao skroman Morijasu, a isto traži i od svojih fudbalera. - Danas je Japan pobedio. Ipak, Japan želi da nastavi da uči od Nemaca i ostatka sveta, to je naša ideja za budućnost - poručio je selektor Japanaca Hajme Morijasu. Nemci su stadion napustili pognute glave, a selektor „pancera“Hansi Flik posle meča je istakao:

- Bili smo na dobrom putu, zaslužili smo da vodimo na poluvremen­u, nismo rizikovali, Japanci su bili konkretnij­i, a mi smo pravili greške koje ne bi trebalo da se dešavaju. Kapiten Nemačke Ilkaj Gundogan izjavio je da Nemačka nije igrala loše, ali da nije bila dovoljno ubedljivij­a.

- Previše smo lako primili golove, naročito drugi. Ne znam da li je bilo lakše postići bilo koji gol na Mundijalu rekao je Gundogan.

Neće biti lako to je sigurno jer ih u narednom kolu čeka Španija koja je kao prava furija samlela Kostariku sa 7:0. Na to je posebno obratio pažnju u svojoj analizi i bivši trener Japana. Legenda nemačkog i svetskog fudbala Lotar Mateus kritikovao je Nemačku posle šokantnog poraza od Japana (1:2). Rekorder po broju odigranih utakmica na Svetskom prvenstvu rekao je da će Nemci, ako znatno ne poboljšaju svoju igru protiv Španije, najverovat­nije ispasti već u grupi.

- Ako odigramo protiv Španije tako kako smo odigrali drugo poluvreme protiv Japana, bićemo eliminisan­i. Sada je tim pod više nego ekstremnim pritiskom. Moraju da pobede. Jedan bod verovatno neće biti dovoljan - rekao je Lotar za Bild TV.

Mateus je kritikovao i neka rešenja selektora Hansija Flika:

- Uvek sam ga podržavao, ali sada nisam razumeo neke stvari. Trener treba da se suoči sa teškim pitanjima. Zanimaju me bekovi. Zašto Kerer, koji je igrao u poslednje vreme, nije igrao danas? Golove koje smo primili došli su sa krila. Zule nije vezni igrač. Kod drugog gola Raum je bio previše napred, ali su odbrambeni igrači tu da brane. Šloterbek je izgledao iznenađeno i nije bio dovoljno agresivan. Ni izmene nisu bile dobre - zaključio je Mateus.

 ?? ??
 ?? ?? Japan i dalje želi da uči i od Nemaca, ali i od ostalih reprezenta­cija, jer želimo da japanski fudbal postane bolji - rekao je selektor Morijasu
Japan i dalje želi da uči i od Nemaca, ali i od ostalih reprezenta­cija, jer želimo da japanski fudbal postane bolji - rekao je selektor Morijasu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia