Blic

PUCNJAVA U HORGOŠU, POHAPŠENE STOTINE „DIVLJIH“MIGRANATA

-

Nakon što je u četvrtak uveče u Hogrošu došlo do oružanog obračuna dve grupe migranata, specijalne policijske snage su blizu mađarske granice privele više od 800 nelegalnih migranata širom Srbije!

Dve grupe su se sukobile pucajući jedna na drugu, nakon čega su nadležni pronašli mladića (20) sa dve prostrelne rane u grudima.

U potrazi za migrantima učestvoval­i su specijalci, ali i helikopter­i i dronovi, a u Horgoš je došao i ministar policije Bratislav Gašić. Kako je otkriveno, grupe nelegalnih migranata su se krile u šatorima po njivama, ali i napuštenim kućama. Tokom pretresa lokacija na kojima su se nalazili migranti, pronađena je i veća količina oružja, kao i kapa sa simbolima OVK (Oslobodila­čka vojska Kosova). Takođe, identifiko­vane su i provedene osobe za koje se sumnja da su učestvoval­e u pucnjavi koja se dogodila prethodne noći. Kako su ispričali meštani Horgoša, incidenti su česti jer je u blizini mesto gde mađarske bezbednosn­e snage vraćaju u Srbiju ilegalne migrante koje uhvate na teritoriji te zemlje.

- Nakon toga, oni se okupljaju u okolini, i onda se dešavaju incidenti. Međutim, do sada nije bilo pucnjave. ovo je prvi incident takve vrste - ispričala je Olga Stojanović za N1.

Ona je najavila pokretanje peticije građana koji traže veću sigurnost u ovom mestu na granici sa Mađarskom.

Ministar Gašić je rekao da će životi i imovina građana Srbije biti zaštićeni.

- Nulta tolerancij­a prema svima koji su zloupotreb­ili naše gostoprims­tvo. Životi i imovina građana Srbije će biti zaštićeni - naglasio je ministar policije.

Kako “Blic” saznaje, u Beogradu su tokom dana privedena 124 nelegalna migranta, a na teritoriji Srbije više od 850.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia