Blic

Kiksi držao govor 20 minuta

Selektor je okupio igrače na centru i pričao im o greškama koje su napravljen­e u duelu protiv Brazila, a koje bi trebalo ispraviti već u ponedeljak protiv Kameruna.

- Miloš SIMANOVIĆ, STEFAN KOJIĆ

odlučio je dragan stojković piksi

da jučerašnji trening, počne drugačije od svih ostalih prethodnih. Naime, novinari kao i uvek mogu da odgledaju uvodni deo treninga, u kojem kao po običaju fudbaleri igraju „ševe” ili se lagano zagrevaju. A juče, manje od 24 sata nakon poraza „orlova” od Brazila, Piksi je odlučio da trening započne - govorom. okupio je sve igrače i sve članove stručnog štaba i počeo priču o tome šta nije valjalo protiv „karioka” i šta bi trebalo da se ispravi već u ponedeljak protiv Kameruna.

ono što je posebno radovalo jeste činjenica da je kritična trojka - Filip Kostić, Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović - trenirala, što znači da polako, ali sigurno izlaze iz povreda. Pažljivo su Dušan Tadić i drugovi slušali šta Piksi ima da im kaže, a mini sastanak na centru je završen aplauzom i glasnim povikom: „Srbija!”.

Zna Stojković kako da motiviše ekipu. Za to ne moramo da brinemo.

inače, dan nakon neuspešnog starta na Mundijalu i poraza Srbije sa 2:0 od Brazila, fudbaleri Srbije izašli su pred kamere u trening kampu Al Arabija. Pred novinarima su se našli defanzivac Strahinja Pavlović i vezista Saša lukić, retke svetle tačke našeg tima u duelu protiv Nejmara i drugova.

Saša lukić je prvi dobio reč i konstatova­o da je Brazil bio prejak.

– Jednostavn­o smo igrali protiv jedne od najbolhjih reprezenta­cija na svetu. Ako je neko pomislio da će biti lako s njima - prevario se. izjednačen­i smo bili u prvom poluvremen­u... Da je moglo bolje, moglo je, trebalo je da budemo hrabriji, ali se nešto pita i protivnik. Moramo da gledamo napred i pozitivno, da sve bude u redu. Najbitniji su nam sada Kamerun i švajcarska – rekao je lukić.

Pričao je o markiranju Nejmara, prve zvezde Selesaa.

– Bio je veliki izazov, jedan je od najboljih na svetu. Moraš da budeš koncentris­an 90 minuta, uradili smo dobar posao u prvom delu, kako ja, tako i cela ekipa. Nismo nastavili tako u nastavku. Moramo da budemo iskreni, da zaboravimo Brazil jer nam je Kamerun najvažniji – rekao je član Torina, koji je hteo da izbegne pohvale na svoj račun. – Ne znači mi mnogo što su me pohvalili, a nismo pobedili. Kada pobeđujemo ili gubimo moramo da budemo jedan tim. ovaj poraz nije ništa poremetio unutar ekipe, pričali smo međusobno i vidim da su svi momci jako pozitivni. Svi smo okrenuti Kamerunu i to je za nas finale. Za godinu i po dana pokazali smo da znamo da igramo fudbal, a jedna noć ne može to da promeni. Verujem da ćemo u nastavku biti pravi, nemam dilemu.

o švajcarsko­j i Kamerunu, koji su takođe igrali u istom danu, dobili su sve informacij­e.

– Gledali smo i analiziral­i njihov meč. švajcarce znamo, dobar je to tim. Kamerun je fizički dominantan, ali kada vrtite loptu i brzo se dodajete možemo da im napravimo problem. Ako budemo pravi biće dobra utakmica, od nas zavisi.

lukić je pokušao da objasni zašto je Srbija bila „sterilna”.

– Brazil nam nije dozvolio da razvijemo igru, izašli smo visoko i nismo uspeli da uspostavim­o našu pas igru. Bili smo spori u tranziciji i dalje od gola. Naterali su nas da budemo u niskoj zoni. Ne treba tražiti alibi i greške, već da se okrenemo dalje – završio je.

Strahinja Pavlović se već okrenuo meču sa Kamerunom u ponedeljak.

– Bila je teška utakmica, bili su bolji i uspeli su da pobede. Znali smo i pre da će Kamerun i švajcarska biti važniji. Ako pobedimo obe idemo dalje. imamo vremena da analiziram­o i poboljšamo stvari u kojima nismo bili dobri. Sada nam je potrebna samo pozitivna energija kako bismo prošli dalje. Atmosfera je odlična, svi imamo cilj i daćemo sve od sebe da pobedimo – dodao je štoper Salcburga.

Dotakao se i rano dobijenog žutog kartona protiv Brazila, već u šestom minutu, ali je izdržao do kraja.

– Nije prijatno kada dobijete žuti karton na početku, to je bilo preterano jer je bio prvi start, a nisam imao nameru jer sam išao na loptu. Utiče to na nas, ali moramo da budemo spremni na sve. Bio sam pažljiviji, trudio sam se da ne napravim faul i na kraju sam uspeo da odigram do kraja. Dobio sam lakat u nos, bilo je malo krvi, ali ništa strašno. Sve je okej.

 ?? ??
 ?? ?? SRPSKIM REPREZENTA­TIVCIMA NIJE PORAZ SKINUO osmeh sa lica jer znaju da još ništa nije gotovo
SRPSKIM REPREZENTA­TIVCIMA NIJE PORAZ SKINUO osmeh sa lica jer znaju da još ništa nije gotovo
 ?? ?? GOLMAN PREDRAG RAJKOVIĆ JE TAKOĐE bio dobro raspoložen na jučerašnje­m treningu
GOLMAN PREDRAG RAJKOVIĆ JE TAKOĐE bio dobro raspoložen na jučerašnje­m treningu
 ?? ?? FILIP KOSTIĆ JE PROPUSTIO MEČ protiv Brazila, ali trenira pred Kamerun
FILIP KOSTIĆ JE PROPUSTIO MEČ protiv Brazila, ali trenira pred Kamerun

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia