Blic

Silva: Piksi nas ne poštuje

-

Tijago Silva otkrio je da

su fudbaleri Brazila bili posebno motivisani rečima srpskog selektora Dragana Stojkovića pred duel dve ekipe na Svetskom prvenstvu.

U prvom kolu grupe G južnoameri­čka selekcija je slavila protiv orlova sa 2:0, zahvaljuju­ći golovima Rišarlison­a. Kako je otkrio kapiten Tijago Silva, ovaj meč Brazilci su odigrali sa posebnim motivom.

- Ne volim da izazivam kontroverz­e, ali njihov selektor je rekao da igramo sa četiri napadača, pa se zapitao ko je u odbrani – poručio je posle meča 38-godišnji defanzivac.

A onda je dodao:

- To je nedostatak poštovanja. Ne tražimo da nas se neko plaši, ali malo poštovanja... Da ste analiziral­i naš tim, videli ste da smo primali malo golova, bez obzira na to što igramo sa tri ili četiri napadača.

Koliko je „selesao“dobro igrao u odbrani pokazuje i statističk­i podatak da Srbija nije imala nijedan šut u okvir gola rivala.

- Trudili se da neutralizu­jemo njihove poteze. Oni nisu imali previše šanse za gol. Nadam se da će sledeći put malo bolje da prouči naš tim i da će pokazati malo više poštovanja u svojoj izjavi.

Podsećamo, Piksi je na konferenci­ji za medije uoči meča upitan da prokomenta­riše postavu Brazila, koji igra sa četiri napadača.

- Rekoste četvorica napadača će da igraju? Onda smo gotovi. O, moj Bože. Mora da ste baš srećni što imate četvoricu napadača u isto vreme? A šta je sa odbranom? Neko mora da igra i odbranu, zar ne - rekao je Stojković...

Brazil u ponedeljak igra protiv Švajcarske.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia