Blic

Igrači sada imaju vere i strpljenje

U dvorani „Aleksandar Nikolić” pao Makabi u triler završnici - 69:68. U ponedeljak prvi večiti derbi u sezoni.

-

meč između crvene ZVEZDE i Makabija je ulazio u foto-finiš, a na semforu je stajalo 62:60. Luka Mitrović se povredio početkom poslednje četvrtine, Filip Petrušev je bio na klupi, a Hasan Martin na parketu. Ispostavil­o se da je to bio pravi izbor Duška Ivanovića, s obzirom da je upravo Martin napravio razliku. Borio se, ubacio četiri penala, a zatim povukao kontru i asistirao Ognjenu Dobriću za 68:60 na tri minuta do kraja. Crveno-beli su bili pred vratima pobede, ali put do prolazak kroz ista bio je dug. Koliko daleko, pokazao je impresivni Lorenco Braun, koji je u egal uveo utakmicu. Ipak, uspeo je šampion Srbije i Jadrana da slavi sa 69:68 i tako veže četvrtu pobedu zaredom od kada je na kormilo stigao Duško Ivanović, treću u Evroligi.

- Bila je teška utakmica, odlučena u poslednjim trenucima zahvaljuju­ći našoj odbrani. Imali smo problem sa pikenrolom Sorkina, ali smo takođe i hteli, igrali smo odličnu odbranu na trojici-četvorici igrača. Generalno sam zadovoljan odbranom. U poslednjoj odbrani nam je trebalo više inteligenc­ije. Ali velika pobeda i bravo za moje igrače - rekao je Ivanović.

Na pitanje da li su ga igrači iznenadili kvalitetom i da li uspevaju da isprate njegove zahteve, prekaljeni stručnjak je rekao:

- Pre dolaska nisam ništa mislio, znao sam koji kvalitet imaju. Što se tiče slušanja... Morate da znate da je vrlo teško doneti pravu odluku na terenu, pogotovo kada se lomi rezultat. Slušaju oni mene, ali to nije lako izvesti. Lakše je meni ovde pored terena - istakao je prekaljeni stručnjak.

Zvezda sada ima skor od četiri pobede i šest poraza u Evroligi. A u ponedeljak, 28. novembra čeka ih veliki dan - biće domaćini u ABA ligi Partizanu u prvom ovosezonsk­om večitom derbiju. Duel je na programu od 20 sati u hramu košarke „Pioniru”.

- Igrači su dobili, ono što sam rekao kad sam došao - strpljenje i vere. To sada imaju. Sada je to dovoljno, ali moraće da bude bolje – poručio je Duško Ivanović.

Inače, u Crvenoj zvezdi su odlučili da i sledećeg petka odlože termin odigravanj­a evroligašk­e utakmice pošto se termin preklapa sa terminom u kojem meč igraju fudbaleri Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru. Crveno-beli u 11. kolu Evrolige dočekuju bolonjski tim 2. decembra, taj duel bio je planiran za 19 sati u dvorani „Aleksandar Nikolić”, ali će biti pomeren na 18 sati, jer fudbaleri Srbije od 20 časova igraju meč trećeg kola grupne faze protiv Švajcarske.

KOŠARKAŠI ME SLUŠAJU, ALI PONEKAD IM NIJE SVE LAKO DA ISPUNE - REKAO JE IVANOVIĆ

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia