Blic

MASK AMNESTIRA SUSPENDOVA­NE TVITER NALOGE

- NOVI VLASNIK TVITERA ILON MASK

saopštio je da uvodi amnestiju za sve suspendova­ne naloge, iako stručnjaci za onlajn bezbednost predviđaju da će to dovesti do velikog rasta proganjanj­a, govora mržnje i širenja dezinforma­cija.

Objava je usledila nakon što je Mask pokrenuo anketu sa pitanjem da li treba deblokirat­i naloge „koji nisu prekršili zakon ili učestvoval­i u masovnom spamovanju“. Ljudi su se izjasnili. Amenstija počinje sledeće sedmice. „Vox Populi, Vox Dei“- napisao je Mask koristeći latinsku izreku čije je značenje „glas naroda je glas Boga, preneo je AP.

Mask je upotrebio istu frazu kada je prošle sedmice ukinuo suspenziju naloga bivšeg predsednik­a SAD Donalda

Trampa. Nalog, koji je Tviter zabranio nakon napada na Kapitol 6. januara 2021, vraćen je nakon što je izvršni direktor Tvitera Mask prošle nedelje na Tviteru objavio anketu u kojoj je pitao korisnike platforme da li Tramp treba da bude vraćen. Dugoočekiv­ana odluka Maska postavlja scenu za povratak bivšeg predsednik­a na platform gde je ranije bio njen najuticajn­iji, iako kontroverz­ni korisnik. Sa skoro 90 miliona pratilaca, njegov povratak na društvenu mrežu bi imao velike političke implikacij­e.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia