Blic

Sve mi je teže od kada nema Mrke

Pevačica nije mogla da obuzda emocije na grobu nekadašnje­g partnera, pa priznala da kako dani odmiču, nije joj lako bez njega.

- TEODORA BOROZAN

Počasni predsednik SPS-A i nekadašnji ministar za infrastruk­turu i saobraćaj Milutin Mrkonjić preminuo je pre godinu dana, a na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana, gde je sahranjen, održan je pomen tim povodom.

Dugogodišn­ja partnerka, pevačica Ana Bekuta, porodica, brojni prijatelji, kao i stranačke kolege došli su da odaju počast pokojnom Mrki.

Ana je na groblje došla među prvima u pratnji sina i njegovih naslednika. Ona je plačući prišla grobu, prekrstila se i ostavila cveće. Iako od Milutinove smrti ne daje nikakve izjave za medije, za “Blic” je kratko izjavila:

- Nije lakše kako prolazi vreme. Naprotiv, sve je teže.

Na Mrkin pomen došle su i udovice pevača Šabana Šaulića Gordana Šaulić kao i supruga pokojnog Predraga Živkovića Tozovca Mima.

Ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić otkrio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio da se obilaznice oko Beograda nazovu po Milutinu Mrkonjiću.

- O tome je razmišljao još prošle godine kada je Mrkonjić preminuo, ali povodom godišnjice smrti važno je da to građani znaju. Mi se svakog dana susrećemo sa nečim što nas podseća na njegaizjav­io je Dačić.

Podsećanja radi, Milutin Mrkonjić rođen je 23. maja 1942. u Beogradu, a diplomirao je na Građevinsk­om fakultetu na katedri za puteve, aerodrome i železnice. Od 2008. do 2012. bio je ministar za infrastruk­turu, a od jula 2012. do avgusta 2013. ministar saobraćaja, nakon čega je nastavio da obavlja dužnosti poslanika SPS u Skupštini Srbiji. Dobitnik je mnogih državnih, društvenih i profesiona­lnih priznanja.

Inače, kako se ranije pisalo penzija pokojnog političara, ali i sva imovina, među kojom su i stan na Vračaru i automobil marke “mercedes”, pripali su njegovoj zakonitoj supruzi Dragani Daši Mrkonjić.

 ?? ??
 ?? ?? Porodica i prijatelji su ostavljali cveće na grobu Mrkonjića
Porodica i prijatelji su ostavljali cveće na grobu Mrkonjića
 ?? ?? ANA SA SINOM IGOROM, UNUKOM SONJOM I UNUKOM BRANKOM
ANA SA SINOM IGOROM, UNUKOM SONJOM I UNUKOM BRANKOM
 ?? ?? PEVAČICA NIJE MOGLA DA SAKRIJE SUZE
PEVAČICA NIJE MOGLA DA SAKRIJE SUZE
 ?? ?? IVICA DAČIĆ TEŠI ANU BEKUTU
IVICA DAČIĆ TEŠI ANU BEKUTU

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia