Blic

Sergej povređen, pod upitnikom za Kamerun

NOVI UDARAC ZA SRBIJU PRED SUTRAŠNJU UTAKMICU Juče je u Dohi procurila informacij­a da je Milinković Savić dobio jak udarac na meču protiv Brazila i da bi mogao da propusti naredni protiv Kamerunaca. Danas konferenci­ja selektora Dragana Stojkovića.

- MILOŠ SIMANOVIĆ

Loše vesti za selektora Dragana Stojkovića Piksija pred sutrašnji meč protiv Kameruna (11 sati). Posle Dušana Vlahovića, Aleksandra Mitrovića i Filipa Kostića koji su na Prvenstvo sveta došli roviti zbog povreda koje su dobili u svojim timovima, Piksi ima još jednu glavobolju. Njeno ime je Sergej Milinković Savić. On je dobio jak udarac na meču protiv Brazila i da bi mogao da propusti duel protiv Kamerunaca. Još uvek nije poznato tačno stanje povrede prvotimca Srbije, a iz Fudbalskog saveza Srbije su poručili da će javnost o svemu biti obaveštena danas, kada se pred novinarima u Dohi bude pojavio Stojković.

- U nedelju je konferenci­ja za medije na kojoj možete da pitate selektora to pitanje – rekao je Milan Vuković, pi-ar Fudbalskog saveza Srbije, nakon što je odbacio pitanje novinara zašto se pred srpskim izveštačim­a nisu pojavili nosioci igre kakav je baš vezista Lacija.

Nakon toga je Marko Grujić otkrio da se nada da će popularni SMS, igrati protiv Kameruna.

- Stvarno nije na nama da razmišljam­o o Sergejevoj povredi, siguran sam da će dati sve od sebe da se stavi na raspolagan­je selektoru. Znamo koliko je Sergej bitan igrač i nadamo se da će biti spreman.

Nije Grujić želeo da komentariš­e zdravstven­o stanje Milinković­a Savića, ali jeste Aleksandra Mitrovića.

- Znate njegov mentalitet, veliki je radnik, uradiće sve da bude spreman za Kamerun. Trenira jako i sigurno će postići golove.

Kako je srpska selekcija izgubila na startu od Brazila sa 2:0, preostala dva meča u grupi G - protiv Kameruna i Švajcarske - moraju da dobiju ako hoće u sledeću fazu takmičenja.

- Ne samo da su bitni golovi, već i razlika, čak i fer-plej i žuti kartoni. Ne samo pobeda koju tražimo protiv Kameruna, a verujem da ćemo doći do nje rekao je Nemanja Maksimović

koji je u igru protiv Brazila ušao u 83. minutu.

Orlovi poraz od Nejmara i drugova nisu shvatili tragično, ali sada imaju imperativ pobede.

- Posle prve utakmice i poraza teško se spava. Čak i jutro posle su bila pomešana osećanja. Ali u fudbalu je tako, nema vremena da se osvrćemo unazad, svaka utakmica je šansa da se okrene novi list. Moramo da budemo jači nego ikad i složniji i da nas ova situacija u kojoj se nalazimo poguraju ka prva tri boda na šampionatu - istakao je Marko Grujić.

Igrači Srbije su istakli da im je potrebno malo vremena da se naviknu na uslove koji vladaju u Dohi.

- Mi smo fizički malo pali, ali smo videli i druge ekipe koji su fizički padale zbog uslova. Isto je prošao i Kamerun. Potrebno je vreme da se naviknemo na ovo vreme, vrućine i vazduh, adaptacija je neophodna. Verujem da će biti sve bolje - istakao je Maksimović.

O Kamerunu koji će biti sve, samo ne lak rival.

- Bićemo maksimalno spremni, radiće se analiza Kameruna u videu. Nema izgovora, moramo da budemo spremni. Neuspeh ne dolazi u obzir, niko o tome ne razmišlja. Prosto moramo da uzmemo tri boda. Važno je da Zambo-angisa nema protok lopte i čeka nas dobar rezultat - rekao je Grujić, a onda prokomenta­risao i izjavu Semjuela Etoa da će Kamerunci biti prvaci sveta: - Nisam pratio izjave iz Kameruna, ni tu izjavu Etoa. Bio je veliki igrač, poštujemo ga, ali mislim da je takvo razmišljan­je pretencioz­no.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia