Blic

PETORICA TEŠKO RANJENA, OD PUCAČA NI TRAGA

- D. Bogosav

Tokom novembra najmanje petorica muškaraca povređena su u pucnjavama koje su se događale na ulicama Srbije. Napadači su u klasičnim sačekušama žrtve gađali u udove, a da li je reč o opomeni ili pokušaju ubistva, zasad nije poznato.

POSLEDNJI U NIZU koji je teško ranjen je Nemanja S. (30) koji je upucan u četvrtak u kasnim jutarnjim časovima ispred kuće svoje partnerke u Resniku u Podavalsko­j ulici, kada su nepoznati napadači u njega ispalili nekoliko metaka u njegovu zadnjicu, leđa i noge. Pucač je pobegao sa lica mesta u automobilu marke BMW. Ono što je zanimljivo jeste da je u julu ove godine Nemanja prijavljen da je pretukao svoju devojku dok su bili na letovanju u Grčkoj, a prijavljen­o je i da poseduje tri pištolja. Policija je nakon prijave izašla na teren i u dvorištu pronašla zakopana tri pištolja i 300 metaka.

IZAŠAO IZ ZATVOR NA VIKEND, PA UPUCAN

Nenad S. (25) upucan je 21. novembra u diskoteci u Užicu i to dok je bio na slobodnom vikendu iz zatvora.

Vlasnici diskoteke ubrzo su uhapšeni pošto su navodno skinuli snimač sa video nadzora , a kako se sumnja, to su uradili kako ne bi moglo da se vidi lice napadača i ceo nemili događaj.

Na Nenada su napadači pucali i 2016. godine kada su ispalili usred bela dana u Užicu na njega kišu metaka.

RANJEN ISPUZAO IZ AUTOMOBILA

Dejan G. (18) bio je na razgovoru za posao 9. novembra na Banovom Brdu kada je napadač sačekao da uđe u svoj automobil i da se zaustavi na semaforu. On je to i uradio, nakon čega mu je napadač prišao i ispalio tri hica u nogu i ruku.

Dejan je potom otvorio vrata automobila i počeo da puzi, a napadač je pobegao, kako se sumnja, pešice. Dejan je ranije privođen i hapšen zbog prodaje narkotika. Nakon pucnjave policija je aktivirala akciju “Vihor”, a napadač i dalje nije pronađen.

Sumnja se da je ranjavanje ovog mladića zapravo bio sukob među navijačima.

ČEKALI GA ISPRED BALONA ZA FUDBAL

Dejan V. (47) teško je ranjen u pucnjavi koja se dogodila 11. novembra na Košutnjaku u Beogradu, kada su napadači u njega ispalili nekoliko metaka.

Oni su ga sačekali ispred balona za mali fudbal, a kada je Dejan izašao, napadač koji ga je čekao u automobilu, ispalio je najmanje sedam hitaca u noge i pobegao u nepoznatom pravcu. Napadač i dalje nije pronađen.

VIŠE OD DESET METAKA U STOMAK

Nikola R. (29) teško je ranjen 1. novembra na Zvezdari u ulici Vojvode Vlahovića, kada je za sada nepoznati počinilac ispalio više od deset metaka u pravcu Nikole.

On je zadobio više od deset metaka u stomak, nakon čega je hitno prevezen u Urgentni centar. Napadača je saučesnik sačekao u automobilu nakon čega su pobegli sa lica mesta. Nikola inače ima dosije, a ranije je osuđivan zbog droge i nasilničko­g ponašanja.

U klasičnim sačekušama ranjavani su muškarci koji su uglavnom već poznati policiji

 ?? ?? policija obavlja uviđaj nakon pucnjave na košutnjaku
policija obavlja uviđaj nakon pucnjave na košutnjaku

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia