Blic

Pokušala da se spase, našli su je pored vrata

- S. Jovanović

“NASTRADALA BAKA JE bila strastveni pušač. Moguće da je cigareta izazvala požar.” Ovako komšije za “Blic” objašnjava­ju kako je juče došlo do vatrene stihije u beogradsko­m naselju Ceraku u Ulici breza 3, u kojoj je jedna ženska osoba izgubila život.

Kako “Blic” saznaje sa mesta tragedije, do požara je došlo u ranim jutarnjim časovima, odnosno oko pola 6 kada su komšije sa trećeg sprata primetile veći požar kod starijeg bračnog para koji se nalazio ispod njih. Muž je pokušao da spasi nepokretnu ženu, ali zbog vatre i dima nije uspeo.

Vatru je gasio 21 vatrogasac, a na terenu je bilo čak pet vatrogasni­h vozila. Na mesto događaja došla je i Hitna pomoć koja je ukazala pomoć stanarima koji su se usled požara

nagutali dima.

- Primetili smo veliki dim i odmah smo se spustili i alarmirali komšije. Polupokret­na baka spavala je u jednoj sobi, a njen muž nije u tom momentu bio pored nje. Ona je izgleda pokušala da izađe iz sobe, međutim pala je tik isped vrata. Tek dosta kasnije uspeli su da ih otvore i izbave je odatle, kada je već bilo jako kasno - pričaju komšije.

Vatrogasci su, kako kažu stanari, ubrzo došli i ugasili požar, a starija žena je, za koju misle da ima blizu sedamdeset godina, nažalost, izgubila život.

- Njen suprug je sada dobro. Imaju jednog sina, koliko znamo, on je bio ovde prošle nedelje, a inače živi u inostranst­vu - govore stanari i dodaju da su se neki od komšija nagutali dima.

 ?? ?? požar je buknuo u stanu u ulici breze 3
požar je buknuo u stanu u ulici breze 3
 ?? ?? Vatru je gasio 21 Vatrogasac
Vatru je gasio 21 Vatrogasac

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia