Blic

DUŠKO NA ŽELJKA U PRVOM DERBIJU

Meč večitih rivala obeležiće i duel trofejnih trenera Ivanovića i Obradovića.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Duško Ivanović je preporodio Crvenu zvezdu koja pod crnogorski­m stručnjako­m ima četiri od četiri - jednu pobedu u ABA ligi i čak tri vezane u Evroligi

Crvena zvezda ne zna za neuspeh od kada je na klupu seo Duško Ivanović. Crnogorski stručnjak je iz pepela podigao klub sa Malog Kalemegdan­a koji je vezao četiri pobede, jednu u ABA ligi i tri u Evropi. Međutim, crveno-bele i Ivanovića večeras (20) očekuje diplomski rad, rival u 8. kolu regionalno­g takmičenja je neporaženi Partizan.

Komšije iz Humske su imala dva teška gostovanja u Španiji, Barseloni i Realu, a ništa lakše im neće biti ni u “Pioniru” gde Zvezda ima prednost domaćeg terena. Navijači će imati priliku da na terenu vide duel velikih košarkaški­h imena, kao što su Luka Vildosa i Nemanja Nedović sa jedna, odnosano Kevin Panter i Džejms Naneli sa druge strane. Ipak, pažnju će da privuče duel dvojice velikih trenera, što se rezultata tiče, Željko Obradović je u prednosti. Žoc u Evroligi ima 11:4 sa Ivanovićem, odnosno 3:0 dok su vodili turske timove...

- Partizan je ove godine napravio izuzetno dobar tim. Napadački tim sa najvećim potencijal­om, i u napadu u ovom trenutku su najbolji tim u Evropi. Samim tim moraćemo da odigramo izuzetno dobro u odbrani kako bismo došli do pobede u ovom meču - rekao je kratko i jasno prvi trener crvenobeli­h Duško Ivanović.

Partizan i dalje igra bez Balše Koprivice i Alekse Avramovića, dok će Alen Smailagić morati da pauzira šest nedelja nakon što je polomio prst u meču sa Barselonom.

- Prvi derbi u nizu koji ćemo igrati ove godine. Promena trenera je pokazala da su se vratili na pravi kolosek, da igraju veoma dobro i nikada nijedna utakmica protiv Crvene zvezde nije bila laka. Specijalna utakmica, to svi znamo. Trudimo se i pripremamo da odigramo najbolje što možemo. Ko god da bude u našoj ekipi, mora da da sve od sebe, u poslednje dve utakmice je bilo jasno da na momente igramo veoma dobro, na momente slabo i bez koncentrac­ije. Jasno je da moramo da igramo u kontinuite­tu dobro ako želimo dobru utakmicu - poručio je Željko Obradović.

Poznato je veliko rivalstvo, ali i veliko drugarstvo između igrača dva tima, o čemu je pričao Danilo Anđušić.

- Tu su neke stvari koje ne mogu da nas odvoje, bez obzira što igramo u različitim klubovima. Družimo se i van terena. Derbi je veliki motiv za sve nas. Verujem da većina igrača zna o čemu se tu radi. Svi znamo kakva nas atmosfera čeka i kakva nas utakmica očekuje. Neće biti nimalo lako, igramo na gostujućem terenu, pred njihovim navijačima, ali ne treba da se opterećuje­mo stvarima sa strane i generalno njima. Fokus treba da bude na našoj igri i onome što mi radimo jer verujem da sa našim sistemom i igrom kakvu znamo da prikažemo možemo doći do bitne pobede. Taj trijumf bi nam puno značio da ostanemo bez poraza i na čelu ABA lige, što nam je cilj - kaže bek crnobelih Danilo Anđušić.

Zvezda apeluje na navijače da na vreme dođu u „Pionir“, kako se ne bi pravile gužve na ulazima.

 ?? ??
 ?? ?? obradović i partizan žele pobedu u „pioniru“
obradović i partizan žele pobedu u „pioniru“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia