Blic

KIJEV NE ISKLJUČUJE NAJGORI SCENARIO

Gradonačel­nik Kijeva Vitalij Kličko izjavio je da se glavni grad Ukrajine sprema za sve i da se razmatra i evakuacija stanovnika.

- Tanjug

KLIČKO JE U intervjuu za Rbc-ukrajina zamolio svakog građanina Kijeva da uzme u obzir različite scenarije i bude spreman, pošto, kako je naveo, podaci vojske pokazuju da ruske snage planiraju da nastave napade na infrastruk­turu Ukrajine. Kličko je rekao da bi bila velika greška ne pripremati se za različite scenarije, prenosi Unian.

Istakao je da vlasti Kijeva čine sve da spreče potpuni prekid u snabdevanj­u strujom, ali da je važno shvatiti da se mora pripremati za sve. Kličko je napomenuo da već postoji plan delovanja, čak i za slučaj evakuacije.

Ukrajina se suočava sa isključenj­ima struje nakon što su ruske snage 10. oktobra počele da izvode napade na infrastruk­turne objekte, uglavnom energetske, u toj zemlji.

U napadima ruskih snaga na Ukrajinu oštećeno je oko 32.000 civilnih objekata i više od 700 vitalnih infrastruk­turnih objekata, izjavio je prvi zamenik ministra unutrašnji­h poslova Ukrajine

Jevgenij Jenjin. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je u nedelju uveče da će Rusija sigurno pokrenuti novi raketni napad na njegovu zemlju i upozorio protivvazd­ušnu odbranu i građane da se pripreme da rade zajedno kako bi izdržali posledice.

- Razumemo da teroristi planiraju nove napade. Znamo to kao činjenicu. Dokle god imaju rakete, oni se, nažalost, neće smiriti rekao je Zelenski u noćnom video obraćanju i dodao da se „cela zemlja sprema za tešku nedelju“.

Deficit u energetsko­m sistemu Ukrajine juče je povećan na 27 odsto, a vanredna isključenj­a bila su na snazi u celoj zemlji

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia