Blic

PREVARA ILI ŠVORC: NAPRAVILI GALA SVADBU I DUG OD 15.000 EVRA

Venčanje hrvatskog manekena u Beogradu ostalo u senci niza skandala

- EKIPA BLICA

Ne prestaje da se priča o svadbi manekena Karla Švonje i Emilije Selaković koje su beogradski ugostitelj­i optužili za prevaru veka - nakon gala veselja ostao je nenaplaćen ceh od 15.000 evra, zbog čega tvrde da je sve smišljeno samo da bi par uzeo novac od zvanica bez nula troškova.

Naime, kako je predsednik udruženja „Ivent industrije“Srbije Boško Bubonja ispričao juče gostujući na TV „Prvoj“, sam vlasnik restorana gde je bila proslava tvrdi da ima dokaze da je posredi prevara. Navodno samo za prostor i hranu duguju 8.000 evra

- Nisu platili restoran od 1.000.000, fotografa 100.000...”. Vlasnik restorana tvrdi da ima dokaze o prevari mladenaca: “Tu su snimci nadzornih kamera“- istakao je Bubonja.

U gostovanju na TV „Pinku“, Bubanja je ispričao da je do samog starta sve bilo vrlo sumnjivo - rekao je da su rezervisal­i salu a da je nisu ni pogledali.

- Mladenci su s nama kontaktira­li u septembru sa idejom da naprave svadbenu proslavu kod nas, tražili su prvi slobodan termin, koji je relativno blizu, pa su dobili oktobar. Oni nisu došli kod nas da se upoznamo, da pogledaju prostor, samo su rekli da žele tu da prave svadbu i da neće nigde drugde - rekao je Bubanja.

Kako kaže, poslali su im predlog ugovora, da pročitaju, i ako je to - to, da dođu da potpišu, što je redovna procedura.

- Oni su došli tek sredinom oktobra i rekli da ne mogu da prave 29. oktobra, da su mu blokirane kartice u Kini i pomerili datum na 19. novembar. Tu se nismo puno zbunili. Prvi problem je bio kada su došli da potpišu ugovor i nisu hteli da plate depozit - rekao je Bubanja.

“NI DEPOZITA NI 250 GOSTIJU”

Tvrdili su, kako kaže, da su sve dogovorili, da imaju i tortu i venčanicu, ali, dodaje,

da su oni kao organizato­ri insistiral­i da moraju da plate depozit i potpišu ugovor.

- Uplatili su samo deo para, što smo im dozvolili jer smo im verovali da imaju novac na računima koji su im navodno u inostranst­vu, kao i da će nam sve isplatiti - rekao je Bubanja.

Kako kaže, na svadbi se pojavilo oko 90 gostiju, iako su prijavili 250 zvanica, ocenjujući da je sama atmosfera bila nelagodna. Neobično je bilo i to što je i mlada sve vreme pila alkohol, iako je navodno trudna.

- Pred kraj, kada je ostalo nekih 15-ak ljudi, mladoženja ih je pozvao da idu na svadbu na određeni splav rekao je Bubanja.

Dodaje da su u međuvremen­u saznali da su mladenci suptilno širili informacij­u među gostima da su zakazali u skupom restoranu, želeći i da gosti donesu velike

poklone. - Mladoženja je njima obećao da će ih on voditi na splav, da on časti, da im ne trebaju pare. Oni odlaze na splav, mi završavamo naše poslove. Mladoženja je došao oko dva ujutru i rekao koleginici da je na splavu nastao incident, da ga je mlada uhvatila navodno u nekim zagrljajim­a i da mu je svašta rekla i da je on nju onda udario i tako dalje... rekao je Bubanja.

“TUČA NA SPLAVU, RAZVOD”

Međutim, on je uveren da je sve to bilo insceniran­o kako bi pobegli a da ne plate račun na splavu.

- Goste su ostavili u nemilosti da plate taj račun na samom splavu - rekao je on.

Kako kaže, posle par minuta mladoženja silazi iz sobe i objavljuje da su opljačkani.

- Rekao je da su sve koverte po sobi razbacane i otvorene. Međutim, nije moglo da dođe do toga jer imaju kamere i niko nije mogao da uđe. Ujutru se pojavila i mlada koja kaže da zapravo želi da se razvede. Da je sve bila lažna priča, da od toga nema ništa i da želi da se razvede rekao je Bubanja.

Rekao je da mladoženja nije imao da im plati i tada je krenula priča oko toga kako će da nabave pare.

- Odbijao je uporno da provuče tu njegovu “navodnu” kinesku karticu. Otac je uspeo da skupi 100.000 dinara, a onda mladoženja odlučuje da pozove kuma. Zatim se on raspitivao na koji drugi način može da nam plati, nudio je automobil i burme - rekao je Bubanja.

Dodaje da su tada shvatili da se radi o prevari. „Pozvali smo policiju. Oni su nas uputili na privatnu tužbu za prevaru“.

Nakon svadbe nisu mogli ni da ih dobiju niti su s njima kontaktira­li.

“PLATIĆEMO SVE SAMO DA...”

Novopečeni par suočio se sa predstavni­kom organizato­ra u gostovanju TV „Prvoj“iznevši svoju stranu priče. Švonja je tvrdio da je njegov račun trenutno blokiran, te da iz tehničkih razloga ne može da uplati novac dok ne ode u Kinu, gde će mu novac biti uplaćen, a račun odmrznut, te objašnjava kakav su teror on i njegova supruga doživeli na dan svog venčanja jer nisu isplatili pomenute dugove.

- Celokupna ova situacija dogodila se na dan venčanja, kada su nam tražili da isplatimo novac to veče dok je trajala svadba, međutim mi taj novac tad nismo imali. Onda su nas oni bukvalno do 10 sati uveče držali kao taoce. Nisu nam dali da izađemo, a žena mi je trudna. Ni u jednom trenutku nisam rekao da ne želim da platim - priča Švonja, što je Bubonja negirao.

Pravdao se kako su mu prijatelji pomogli da odblokira račun prvi put i da je to učinio svojim novcem, a da je drugi put iznos bio dosta veći i da se sada radi o hiljadama i hiljadama evra, te da banke ne daju tako lako tolike svote novca.

Bubonja je tada rekao da kada im je te večeri predoče

DOŠLI SU SREDINOM OKTOBRA SUMNJIVO SVADBU ZA 19. NOVEMBAR DA POMERE BLOKIRANE KARTICE JER SU MU

Nisu bili taoci, mladoženja se slobodno kretao, mlada je bila u apartmanu, sve smo prijavili policiji, kaže Bubonja

no da nisu mogli biti opljačkani, a da to nije zabeleženo video-nadzorom, na šta je Švonja rekao da ga je onda supruga sigurno opljačkala.

- Gospođa Emilija, odnosno mlada, pričala je ujutru sa menadžerko­m i rekla joj: “Majo, mi se razvodimo. On je mene noćas prebio i mi se razvodimo”.

Mlada Emilija navodi, s druge strane, da nije bilo baš tako kako Bubonja kaže i da su “njihovi privatni problemi samo njihova stvar, kao i incident koji se dogodio te večeri”.

Kako su za kraj izjavili mladenci za TV “Prvu”, oni će, iako je, kako smataraju, njihov dug sad i veći nego što bi trebalo da bude, sve svoje obaveze izmiriti kada budu bili u mogućnosti.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? mladenci Karlo Švonja i emilija Selaković
mladenci Karlo Švonja i emilija Selaković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia