Blic

Ne znamo zašto ima temperatur­u, bio je stabilno nakon operacije

Dečak iz Subotice, kog su lekari subotičke Opšte bolnice pre nedelju dana operisali i odstranili mu slezinu, prebačen je na dalje lečenje u Institut za zdravstven­u zaštitut dece i omladine u Novom Sadu.

- B. Vučković

DEJAN KOLAR, OTAC teško povređenog dečaka, kaže za “Blic” da je dete zbog povišene temperatur­e u pratnji majke prebačeno u novosadski Institut.

- Prebačen je zbog temperatur­e kojoj nisu mogli da nađu uzrok i mislili su da je bolje ne ulaziti u

rizik i zato su ga poslali u Novi Sad u Institut. Ne znam za dalje, videćemo. Bio je u stabilnom stanju do vikenda - kaže Kolar.

Podsetimo, pre nedelju dana, u ponedeljak, 21. novembra, u OŠ “Sonja Marinković” u Subotici na učenika osmog razreda su bez povoda i razloga u hodniku škole na odmoru s leđa nasrnula trojica vršnjaka. Na kraju je dete oboreno, dečak je pao, povredio rebra i slezinu koju su morali da mu odstrane.

Iako su nakon razgovora sa učesnicima događaja uprava škole tvrdila da je reč o izdvojenom incidentu, igri koja je krenula po zlu, otac dečaka tvrdi da je njegov sin od prvog razreda trpi maltretira­nje i zapretio je krivičnim prijavama protiv đaka, roditelja, škole, naročito zato što škola nije pružila hitnu lekarsku pomoć njegovom sinu koji mu se posle pada požalio na bolove u sotmaku. Kako je rekao za „Blic“, i sina i ćerku je ispisao iz pomenute škole. U samoj ustanovi pokrenut je vaspitno-disciplins­ki postupa, nakon kojeg će biti utvrđeno kako će učenici koji su učestvoval­i u događaju biti kažnjeni. Iz tužilaštva je rečeno da će biti podnete krivične prijave protiv dvojice dečaka od 14 godina, dok treći, mlađi ne podleže krivičnoj odgovornos­ti.

 ?? ?? oš „Sonja Marinković“, gde Se odigrao napad na đaka
oš „Sonja Marinković“, gde Se odigrao napad na đaka
 ?? ?? otac povređenog dečaka dejan kolar
otac povređenog dečaka dejan kolar

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia