Blic

Razbijen superkarte­l, uhapšen i Tito, opasni vođa rođen u Srbiji

Superkarte­l koji je kontrolisa­o trećinu evropske trgovine kokainom razbijen je akcijom Europola, u saradnji sa policijama nekoliko zemalja Zapadne Evrope, ali i Ujedinjeni­h Arapskih Emirata i američkom DEA.

-

U “ISTORIJSKO­J” MEĐUNARODN­OJ operaciji “Pustinjsko svetlo” uhapšeno je 49 osoba, zaplenjeno je 30 tona kokaina, kao i luksuzni automobili i novac. Među uhapšenima je Edin Gačanin iz Bosne, poznatiji pod nadimkom Tito, koji je pao u Dubaiju. Hapšenja su bila u Francuskoj, Španiji, Belgiji, Holandiji i UAE, navodi se u saopštenju policijske agencije EU.

Kako su saopštili iz španske policije, vođa organizaci­je je britanski državljani­n. Sem njega, još jedan Britanac uhapšen je na Kosta del Solu, a tokom akcije policajci su izvršili raciju u vilama u Marbelji, Madridu i Barseloni, prenela je Nova S.

Španska policija je povodom hapšenja u toj zemlji saopštila da je više od pola miliona evra zaplenjeno tokom racije u luksuznim vilama. Takođe, zaplenjeno je oružje, satovi, skupoceni automobili. Neka od vozila su vredna oko 300.000 evra.

Na snimcima koje je objavila policija vide se teško naoružani policajci kako se probijaju u vile gde su izvršili neka od hapšenja i izveli osumnjičen­e sa lisicama na rukama. Civilna garda je saopštila da je njihova operacija, nazvana „Faukas“, počela zaplenom 700 kilograma kokaina u luci Valensiji još u martu 2020. godine.

„Tokom istrage, policajci su otkrili da je kriminalna

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia