Blic

VEČITI IGRAJU DESET MEČEVA U DECEMBRU

Crveno-bele očekuju samo dva gostovanja van Beograda, ali zato u Evroligi idu na noge komšijama.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Na novi večiti derbi košarkaši Partizana i Crvene zvezde sačekaće samo desetak dana. Ujedno, to će biti i prvi duel večitih rivala u Evroligi jer su se juče naša dva najveća kluba srela u regionalno­m takmičenju. Praznik košarke je zakazan za 8. decembar u “Areni”, gde rivale dočekuju crno-beli. Nema sumnje da će dvorana biti ispunjena do poslednjeg mesta, a to znači da bi mogao da bude postavljen i novi rekord Evrolige.

Naredni meseć će, ponovo, da bude naporan za igrače Zvezde i Partizana jer će da odigraju ukupno po deset mečeva, odnosno po jedan na svaka tri dana. Ako tako možemo da kažemo, bolji raspored imaju crveno-beli koje očekuju četiri gostovanja, međutim samo dva van Beograda: Putuju u Podgoricu na utakmicu sa Studentski­m centrom, odnosno u Atinu gde ih očekuje Olimpijako­s. Druga dva gostovanja su “kod kuće” sa Megom i Partizanom.

Zvezda je vezala tri pobede u Evroligi, a serija bi mogla da se nastavi već 2. decembra kada će da ugoste Virtus. Zatim

sledi “gostovanje” crnobelima, pa onda još dva meča u “Pioniru” sa Žalgirisom i Armanijem, timovima koji ne brijiraju u novoj sezoni i protiv kojih Beograđani mogu da očekuju nove “recke”. Poslednji meč u 2022. biće i spektakl, u “Pionir” dolazi velika Barselona.

Partizan, takođe, četiri meča igra u gostima, a najveća iskušenja ih očekuju 11. decembra u Ljubljani sa Cedevita Olimpijom, i krajem meseca, tačnije 22. decembra, sa Fenerbahče­om u Istanbulu. Crno-beli mesec počinju u četvrtak, kada u “Areni” gostuje Valensija s kojom izabranici trenera Željka Obradovića ne bi trebalo da imaju većih problema. U ABA ligi, pored Cedevita Olimpije, Partizan na svom terenu igra sa ekipom Budućnosti.

Crno-beli će i na noge Asvelu i Igokei, dok će 16. decembra da odmere snage sa šampionom kontinenta Efesom, predvođeni­m Vasilijem Micićem. Balša Koprivica i Alen Smailagić su otpisani za decembar, ali se očekuje povratak Alekse Avramovića koji je već dugo van terena.

A, ako je decembar naporan, sačekajte samo januar, u kojoj večite rivale očekuje po 11 utakmica - pet u regionu i šest u Evroligi. Partizan 2023. otvara 2. januara sa Zadrom kod kuće, dok Zvezda istog dana gostuje u Splitu.

 ?? ?? košarkaše partizana novi večiti derbi sa crvenom zvezdom očekuje već . decembra, ali će tada da budu domaćini u svojoj „areni“
košarkaše partizana novi večiti derbi sa crvenom zvezdom očekuje već . decembra, ali će tada da budu domaćini u svojoj „areni“
 ?? ?? nemanja nedović je pokazao da je vođa ove generacije
nemanja nedović je pokazao da je vođa ove generacije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia