Blic

Led i mrak kao opasnost za vozače u jutarnjim satima

- N. T.

na auto-putu ka Nišu kod „Lastinog“postrojenj­a u Beogradu juče ujutru oglasio se Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost u saobraćaju na svom Tviter nalogu upozorivši vozače, ali i putare na led koji ne bi smeo da bude na ovakvim saobraćajn­icama. Mnogi korisnici su isto tako zamerili da se javna rasveta uključuje mnogo kasno, zapitavši se koliko i to utiče na bezbednost.

- Led ne sme nikako da se nađe na kolovozu, a pogotovo ne na evropskom koridoru kao što je slučaj bio na auto-putu ka Nišu. Ujutru u šest sati i osam minuta prijavljen­a je saobraćajn­a nesreća kod „Laste“, a na toj deonici je zabeleženo skupljanje leda na putu - objasnio je za “Blic” Okanović, dodajući da prevencijo­m i uklanjanje­m leda na putu trebalo bi da se bave putari. Govoreći o tome da li je gašenje javne rasvete moglo da ima uticaj na ove nesreće Okanović je rekao da javna rasveta ne sme nikako da se isključuje po mraku ili dok još nije svanulo.

Jedna Beograđank­a ispričala nam je da je grad sablasno mračan u 6 ujutru.

- Radim od sedam, a od kuće polazim u 6 sati. Juče ujutru je tačno u 6 ugašena javna rasveta, magla je bila toliko gusta da se nije video prst pred okom. Automobilo­m se nisam usudila da idem, autobus se u daljini nije čak ni nazirao. Mislim da je veoma nebezbedno da se rasveta gasi, a još se nije razdanilo - kaže jedna Beograđank­a.

I AMSS je izdao upozorenje vozačima na maglu na putevima u Srbiji koja smanjuje vidljivost, a prisutan je i rizik od poledice. Pozvaju vozače na sporiju vožnju uz bezbedno odstojanje između vozila, posebno noću i rano ujutru prisutan rizik od proklizava­nja vozila i sudara.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia