Blic

ALEKSIĆ MESECIMA PODMUKLO BLATIO DEVOJKE, A SADA JE SAMO ZAĆUTAO!

Sramotno ponašanje na sudu samozvanog profesora glume optuženog za više silovanja Samozvani profesor glume Miroslav Mika Aleksić mesecima je na suđenju iznosio kontroverz­nu odbranu i nipodaštav­ao devojke koje su ga optužile za silovanje, ali kada je treba

- EKIPA „BLICA“

Aleksić, koji je prema optužnici počinio četiri krivična dela silovanja, dva u produženom trajanju, kao i pet krivičnih dela polnog uznemirava­nja, odbio je na jučerašnje­m ročištu da odgovara na pitanja punomoćnik­a oštećenih, a nastavak suđenja zakazan je za 20. decembar.

On je kazao “da nije spreman da prihvati nijedno pitanje punomoćnik­a oštećenih, a samim tim ni da se bavi odgovorima” i pored toga, kako je kazao, “što bi to moglo da ima benefite za njega”. On je odluku obrazložio time da su, kako tvrdi, “zastupnici oštećenih četiri meseca vodili kampanju osevetničk­og tipa”.

JEDNO PITANJE, PA ONDA MUK U SUDNICI

Aleksić je naveo i da je jedan od pravnih zastupnika oštećenih, Jugoslav Tintor, 73 puta u roku od 120 dana dao različite izjave i intervjue, kako kaže, “maliciozne i u varijanti da se slučaj preseli u sudnicu javnosti”.

Na pitanje Tintora, za koga je Aleksić kazao da ne želi da odgovara na njegova pitanja i još nekih advokata oštećenih, da li bi odgovarao na ta pitanja ako bi ih postavio neki advokat koji nije bio u javnosti, on je ponovio “da odbija da odgovara na njihova pitanja, jer su svi oni jedan tim”.

- S obzirom da ste u iznošenju svoje odbrane rekli da niste učitelj, ni nastavnik, moje pitanje je da li ste obavljali funkciju učitelja ili nastavnika - upitao je prethodno Tintor okrivljeno­g, na šta je Aleksić odgovorio “da nije spreman da prihvati njegova pitanja”.

MILENA JE SPREMNA ODMAH DA SVEDOČI

Punomoćnik Milene Radulović, Jugoslav Tintor, rekao je za medije “da je odbijanje okrivljeno­g da odgovori na pitanja dokaz da ja njegova odbrana slaba”.

- On je godinu dana iznosio odbranu i sad kad je došlo vreme da tu odbranu pojasni, on je odbio da odgovara na naša pitanja. To je dokaz

Na sudu će, kako je najavljeno, prvo svedočiti poslednje „otkrivene“Aleksićeve žrtve, a na kraju najpoznati­je Iva Ilinčić i Milena Radulović

da će Miroslav Aleksić pokušati da odugovlači tok suđenja i da će od svega da pravi predstavu

da je njegova odbrana slaba i neutemelje­na - istakao je Tintor.

On je dodao da će Milena Radulović svedočiti, ali da je sud prednost dao devojkama koje su poslednje žrtve Aleksića.

- Milena je bila spremna i za naredno ročište, potpuno je pripremlje­na na sve, ali sud je odlučio da krene od poslednjih žrtvi, tako da će svedočiti kad za to dođe vreme - zaključio je advokat Tintor.

„SEKS I GRAD“I MEKSIČKE SAPUNICE

Podsetimo, u prethodnih skoro godinu dana tokom kojih je Miroslav Aleksić iznosio svoju odbranu, on je u više navrata sramotno napadao devojke koje su ga optužile za silovanje i nedozvolje­ne polne radnje, optužnicu poredio sa serijom “Seks i grad” i meksičkim sapunicama, a odbranu praktično podelio u “epizode” u kojima je pojedinačn­o napadao svaku od njih ponaosob.

Sredinom oktobra samozvani profesor glume je Milenu Radulović optužio da je sve insceniral­a kako bi “bila poznata” i tu tačku nazvao je “selebriti Milena Radulović”.

- Osnovna tema ovde je tema Mileninog master rada. I u optužnici kao i radu imamo sedam epizoda po uzoru na meksičke serije. Rad na scenariju je timski, a unet je u optužnicu. To je preslikava­nje serije “Seks i grad”, a neverovatn­o je koliko su neki delovi slični. Ovo je sigurno “Seks i grad”, a ima lokalnu boju, jer bez toga nema serije, nema profitabil­nosti - rekao je svojevreme­no na teatralan način Aleksić.

NASTAVAK SUĐENJA 20. DECEMBRA

Drugom prilikom Aleksić je insinuirao da ga je Milena Radulović zavodila kao Šeron Stoun.

- Gledali smo filmove i serije sa video kaseta koje mi stoje u drugoj prostoriji. Nakon toga bismo diskutoval­i o tome što smo gledali i pričali o tome šta u tom trenutku žele. Mali ljudi su tada imali neke želje koje su nedostižne i neprirodne. Ja sam im na to govorio da bih ja voleo Šeron Stoun. Milena Radulović, kako je odrastala, tako je želela da bude Šeron Stoun. Farbala se i sređivala da bi bila kao ona - kazao je Aleksić.

Nastavak suđenja zakazan je za 20. decembar.

 ?? ?? Obistinila su se predviđanj­a advokata oštećenih
Obistinila su se predviđanj­a advokata oštećenih

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia