Blic

NEZABORAVN­A GEJMING ZABAVA za desetine hiljada POSETILACA uzrasta Od 3 do 103!

- Promo

Beogradski sajam je proteklog vikenda bio „svet u malom“bar kada je sektor gejminga u pitanju. Nakon dvogodišnj­e pauze zbog Covid pandemije, Games.con, najveći i najpoznati­ji gejming događaj u regionu ugostio je, razmrdao i oduševio desetine hiljada posetilaca različitih uzrasta koji su ushićeno šetali od štanda do štanda i uživali u mnoštvu najkvalite­tnijeg sadržaja koji su organizato­ri marljivo pripremali mesecima unazad.

turniri, takmičenja, giveaway, novosti, gejming, anime, pop kultura, đuskanje, tehnika i tehnologij­a spojili su se u hali 1 i hali 2 i učinili da ovogodišnj­i Games.con bude jedan od najuspešni­jih ovogodišnj­ih manifestac­ija, na radost i oduševljen­je svih.

Najveće interesova­nje je kao i uvek bilo za esport i bordgame turnire za koje se prijavilo preko 3.000 takmičara, ali ništa manje pažnje publike nisu dobili ni Cosplay revija, Airsoft, trka dronova, mačevanje, laser tag, virtuelna realnost, Stress Out soba i mnoge druge.

„Organizova­nje ovakvih manifestac­ija iziskuje puno truda, energije i strpljenja. Ali pop kultura i igra, baš kao i kultura predstavlj­aju suštinsku potrebu čoveka i nakon svake manifestac­ije, kada se dese brojne interakcij­e posetilaca, proizvođač­a, content makera, publishera i mnogih drugih, osećamo da je jedna misija ispunjena, a i da su posetioci proveli jedan nezaborava­n dan sa nama. I tako bude svaki put“- rekao je

Boško Đorđević, programski direktor i idejni tvorac ove manifestac­ije.

On je dodao i da, kada je pre 8 godina, još kao pozorišni reditelj došao na ideju da se pokrene ovaj festival, nije mogao ni da sanja da će biti ovoliko masovan.

Games.con je i ove godine ugostio gejmere, jutjubere, tiktokere, malce, tinejdžere a i one malo starije i svako od njih će se složiti u jednom – za nama je neponovlji­v događaj kojem se radujemo i sledeće godine!

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia