Blic

VLAHOVIĆ MORA BITI ZDRAV, BITI ZDRAV...

Dušan kaže da je spreman da igra, Stojković se ne slaže. Za Švajcarce će neko morati da proguta ponos i da reprezenta­ciju stavi na prvo mesto. U suprotnom, možemo da pakujemo kofere... Da li postoji sukob selektora i napadača „orlova“?

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Vlahović: Uvek spreman! Piksi: Dušan nije 100 odsto zdrav. Aleksandar Mitrović: Kad sam ovde, znači da sam zdrav! Piksi: Mitrović je rekonvales­cent. Halo, Katar, izgleda da imamo problema sa vezom?!

Posle ovakvih izjava, jedini zaključak je da neko ne govori istinu. Znam da je to lepši način da se kaže da neko laže, ali nije trenutak da se ide toliko daleko. “Orlovi” imaju još jedan meč sa Švajcarsko­m u petak, i još jednu priliku da se plasiraju u osminu finala Svetskog prvenstva. Hajde da se nadamo zajedno, da izdržimo još dva dana...

Međutim, situacija sa Vlahovićem ne sme da se (ponovo) gura pod tepih. Prikrivanj­e stvarnosti nam nikada nije donelo ništa dobro i sada na Mundijalu može skupo da nas košta. Zašto Vlahović nije igrao protiv Kameruna kada smo jurili tri boda? Selektor Dragan Stojković je jedva preko usana prevalio da “Vlahović nije 100 odsto spreman”. Toliko. Ne znamo da li je 17,8 odsto spreman ili možda 99,9 odsto...

Posle Kameruna, navijači su videli da je Dušan ostao na terenu i sam odradio kraći trening, sve sa trčanjem, promenom pravca... Pre meča, na Instragram­u je postavio svoju fotografij­u, ispod koje je napisao: „Uvek spreman!“.

Pošto obojica (sigurno) nisu doktori, da čujemo možda šta kaže struka? Ne, ipak, ne! Od početka priprema nismo saznali šta se tačno dešava sa dvojicom srpskih napadača: Koliko su povređeni, da li su izgubljeni za Mundijal, kako napreduje oporavak, da li je bolje da propuste Brazil i pripreme se za mečeve odluke... Puno pitanja i nijedan konkretan odgovor.

Stojković je još u Staroj Pazovi, na okupljanju reprezenta­tivaca pred SP, rekao da će “Mitrović da igra na jednoj nozi, ako je potrebno”.

- Nisam video Mitrovića na štakama, ali sam čuo. On će ići na Mundijal i bez noge. Da li će igrati ili ne... Ali, može i to... I glavu da mu skratimo, ići će - rekao je Stojković pre samo dve nedelje.

Tad smo mu verovali, čak je bilo i smeha na konferenci­ji za medije. Ali, to je bio neki drugo Piksi, nasmejan, pun samopouzda­nja, prskosan, siguran da možemo do osmine finala, pa i među osam najboljih. Čak je stigao da citira i pevačicu sa stihovima “Nije kome je rečeno, nego kome je suđeno”. Piksi u Dohi kao da nije Piksi iz Stare Pazove. Osmeh je nestao, kao i vera, sam sebi postavlja pitanja zašto nisu trčali, zašto su grešili, zašto su stali, nema više ni citata iz pesama.

Sve se svelo na ponavljanj­e: Pokazali bismo i Brazilcima i Kameruncim­a samo da smo zdravi. U međuvremen­u, od Stare Pazove do Dohe, broj povređenih i rovitih je porastao na sedmoricu. Samo, očigledno je da između selektora i fudbalera postoji razlika u shvatanju šta znači biti zdrav.

- Možda nisam maksimalno fizički spreman, posle pauze, ali... Zdrav sam, čim sam na Mundijalu - konkretan je bio Aleksandar Mitrović posle poraza od Brazila.

U Mitra nikada niko nije sumnjao. Čovek je stena, fudbalski Supermen koji je protiv Kameruna stisnuo zube i igrao. Dao je gol, imao je i priliku da pogodi za 4:3 i sve nas oduševi. Da je bilo tako, danas se ne bi pričalo o Vlahovićev­oj želji da igra i Stojkoviće­vom stavu da nije spreman. Danas bismo slavili... Ali, Mitrović nije bio precizan i ostalo je 3:3. Piksi se kockao i nije dobio. To je njegovo pravo kao selekto

Nisam video Mitrovića na štakama, ali sam čuo. On će ići na Mundijal i bez noge. Da li će igrati ili ne... Ali, može i to... I glavu da mu skratimo, ići će

ra, međutim i naše je pravo da znamo šta se dešava u reprezenta­ciji.

Objašnjenj­e da “ne želi javno da govori kako se ne bi otkrio rivalu” jednostavn­o ne pije vodu. Piksi se u Staroj Pazovi hvalio kako već tada zna sastav Brazila koji će Tite da izvede protiv Srbije. Da se ne hvalimo, ali nas milion dvesta pedeset hiljada trista i osam je to moglo isto da kaže - jer Brazil, jednostavn­o, tako igra. Da li bi Stojković poverovao da je selektor “karioka” rekao da će početi bez Nejmara, Tijaga Silve i, recimo, Rišarlison­a? Čisto sumnjamo, kao što ni Brazilci ne bi progutali da je Piksi najavio da će Babić i Eraković da budu starteri. Ovo je 21. vek i danas se sve zna. Osim da li je Vlahović povređen ili nije, odnosno da li ne igra zbog nesporazum­a sa Stojkoviće­m.

Ovo je 21. vek i danas se sve zna. Osim da li je Vlahović povređen ili nije, odnosno da li ne igra zbog nesporazum­a sa Stojkoviće­m

J...ga, ovako možemo ukrug danima i da ponovo ništa ne postignemo. Ono što je sigurno je da nam je potrebna pobeda protiv Švajcarske. Na ovaj ili onaj načim, ružno ili prljavo, moramo da uzmemo tri boda. A, da bi se to dogodilo, biće potrebno da se proguta ponos...

Fudbaler mora biti zdrav, biti zdrav...

 ?? ?? mitrović i vlahović kažu da su zdravi, selektor stojković da baš i nisu... kome navijači srbije da veruju...
mitrović i vlahović kažu da su zdravi, selektor stojković da baš i nisu... kome navijači srbije da veruju...
 ?? ?? pavlović je povređen i verovatno Će da propusti meč sa švajcarsko­m
pavlović je povređen i verovatno Će da propusti meč sa švajcarsko­m
 ?? ?? stojković Će morati da preseče: svi u napad ili glavu u pesak
stojković Će morati da preseče: svi u napad ili glavu u pesak

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia