Blic

KAMERUN JE TREBALO DA POBEDIMO SA 5:2

Sergej Milinković Savić kaže da se oseća dobro, da nije povređan i da će igrati u odlučujuće­m meču sa Švajcarsko­m (petak, 20), u kojoj “orlovi” moraju da pobede, ali i da slušaju šta se dešava na meču “lavova” i Brazila.

- EKIPA “BLICA”

Što pre zaboravimo na Kamerun, imaćemo više vremena da mislimo na petak (20) i odlučujući meč sa Švajcarsko­m. Sami smo krivi što nam je za prolazak u osminu finala potrebna pobeda, mada i onda moramo da strahujemo da se ne dogodi čudo, odnosno da Kamerun ne dobije Brazil. U tom slučaju, odlučivala bi gol-razlika, a afrička selekcija je posle dva kola od “orlova” bolja za jedan pogodak.

Kapiten Dušan Tadić ne krije da pritisak postoji, ali kaže da to nije najvažnije kada je meč sa Švajcarcim­a u pitanju...

- Pre četiri godine u Rusiji je takođe bio veliki pritisak, hajdemo da se sada fokusiramo samo na fudbal. Ko je bolji, nek ide dalje. Svi igrači su navikli na pritisak i za nas je to deo posla - počeo je Tadić na konferenci­ji za medije.

Kolege novinare iz Švajcarske zanimalo je kako će srpski fudbaleri da reaguju na potencijal­ne provokacij­e, koje su bile sastavni deo duela odigranog pre četiri godine.

- Ne mislim da će biti toliko emocionaln­a utakmica, protivnik je Švajcarska

- mi gledamo sebe, hoćemo da igramo hrabro i snažno i idemo na tri boda. Samopouzda­nje nam daje ovih godinu i po dana sa selektorom

Stojkoviće­m. Igrali smo dobar fudbal. Ne razmišljam­o o stvarima koje nemaju veze sa fudbalom. Veliki je to put od prvog okupljanja i od prvog dana smo želeli da se kvalifikuj­emo. Znali smo da će sve zavisiti od poslednje utakmice sa Švajcarsko­m - rekao je Sergej Milinković Savić.

Srpski fudbaleri priznaju da ih je pogodio remi sa Kamerunom (3:3), pogotovo posle prednosti od 3:1.

- Sigurno da nije najprijatn­ije kada se ispusti 3:1, hoćeš da pobediš i na treningu. Nismo zadovoljni, ali bilo je dobrih stvari i stvorili smo dovoljno kolosalnih šansi. One što smo primili, ne treba da se dešavaju - dodao je Tadić.

Sergej je pri 3:1 imao veliku priliku da postigne još jedna gol i tako reši pitanje pobednika. Međutim, odlučio se da lobuje golmana Kameruna, bezuspešno...

- I da je bilo 0:0 - isto bih uradio. Tako je padala lopta i mislio sam da će me stići. Nije

to pad koncentrac­ije, nije da sam pokušavao da radim nešto što nije realno... Izabrao sam najbolje rešenje, nisam bio precizan, i to je to.

Kapiten Tadić je pokušao da odgovori na pitanje zašto nisu usporili pri 3:1 i čuvali prednost, odnosno da li je to od njih tražio selektor Stojković...

- Jednostavn­o, protivnik je počeo da igra drugi sistem

i ostajali su drugi igrači u napadu. Igrali su 4-2-4. U tim situacijam­a ne možeš više s loptom, nego moraš da kreneš ka golu. Mogli smo da damo četvrti gol. Nismo uspeli, a morali smo... Realno, trebalo je da dobijemo Kamerun, da slavimo sa 5:2, 4:2, ali... Da imamo kontrolu toga kako stojimo, kada su se oni kockali. Između nas na terenu mora da bude mnogo bolja komunikaci­ja, a toga nije bilo protiv Kameruna.

Milinković Savić je otkrio i da se oseća bolje i da terapija daje rezultate kada je povreda zgloba u pitanju.

- Sve je u redu. Radim terapije i biću spreman za Švajcarsku. Znamo da imamo veliku podršku, ali i mislim da ne možemo ništa da

obećamo. Kad god igraš za reprezenta­ciju, svaki igrač ima cilj da da sve od sebe. Što se tiče sreće, nadam se da će je biti pošto po mom mišljenju smo izgubili ova dva boda protiv Kameruna, valjda će se okrenuti na našu stranu i nadam se da će svi biti zadovoljni.

Vezni red nije bio na visini protiv Brazila, ali je mnogo bolje funkcionis­ao u drugom kolu, slažu se naši reprezenta­tivci.

- Sredina je uglavnom srce ekipe i trudimo se da damo maksimum. Protiv Brazila nije ispalo kako smo želeli, a protiv Kameruna smo zadovoljni. Što se tiče veznog reda, ide u dobrom pravcu i u narednoj utakmici moramo još viši nivo i želju da odradimo sve kako treba. Možete da očekujete pravog Sergeja na sredini terena, znamo kako je važna utakmica - smatra Sergej.

Tadić je istakao da je atmosfera u timu dobra i da bi za igrače u veznom redu bilo lakše kada bismo protiv Švajcarske igrali sa dva napadača.

- Stvarno nikad bolja atmosfera nije bila između igrača. Mislim da je dobar

miks između igrača, držimo se zajedno i to je pozitivno. Samo treba da ostanemo i nema nikakvih problema. Ne bih se složio da nismo mnogo pokazali... Postigli smo tri gola protiv Kameruna, stvorili dosta šansi, bilo je dobrih stvari i trebalo je da pobedimo. Što se tiče same postavke, naravno da je dobro kada imaš dva napadača i isto tako možeš da budeš opasan i sa dve desetke. Zavisi od utakmice i postavke protivničk­og tima - sumirao je Tadić.

 ?? ?? sergej milinković savić i kapiten tadić veruju u pobedu i prolaz
sergej milinković savić i kapiten tadić veruju u pobedu i prolaz
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia