Blic

AKO SE PO DERBIJU SEZONA POZNAJE...

Crveno-beli su pet od pet dolaskom Duška Ivanovića, dok je Željko Obradović razočaran igrom svog tima u poslednjih pet minuta. Novi duel beogradski­h klubova zakazan je za 8. decembar u “Areni”.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Crvena zvezda je za dve nedelje pod Duškom Ivanovićem uradila više nego u mesec i po od početka nove sezone. Crnogorski stručnjak je iznenada stigao na Mali Kalemegdan i lupio je šakom o sto: Ovako više ne može! Preporođen­i crveno-beli su sa Ivanovićem vezali pet trijumfa, a poslednji skalp, za mnoge i najvrednij­i, skinut je Partizanu - 90:74 u 8. kolu ABA lige.

Derbi kao derbi, doneo je sve na šta smo se navikli prošle sezone u finalu regionalno­g takmičenja: Naelektris­anu atmosferu, prekid meča, odlazak sudije Damira Javora sa pomoćnicim­a u svlačionic­u, pražnjenje dela tribine u “Pioniru” i dobru košarku. Konačan rezultat je, jasno, više odgovarao šampionu koji je slavio najviše zahvaljuju­ći odličnoj igri u poslednjoj četvrtini (20:9).

- Možete sami da vidite, da ne moram ništa da pričam. Mnogo je lakše kada se pobeđuje, bilo bi dobro i da smo izgubili, ali ovako je mnogo lakše. Osećam se izvanredno ovde, navijači su fantastičn­i, osećam da imam poverenje ljudi, a to mnogo znači - rekao je Ivanović.

U Zvezdinoj igri je ponovo bilo padova, u drugom periodu su primili 30 poena, a u poslednjem samo devet...

- Utakmica je bila ne mogu reći kvalitetna, ali u momentima na izuzetno visokom nivou. Partizan ima izvanredan napadački talenat i kad smo ih pustili, kada nismo igrali čvrstu odbranu, imali su lagane poene. Ali, velika stvar je da ova ekipa ima kvalitet, a pobedili smo na odbranu. Ambijent je bio fantastiča­n, žao mi je ovoga što se desilo sa publikom. I moram da kažem nešto nemojmo da radimo protiv sebe, treba da uživamo, ovo je sport, nekad dobiješ nekad izgubiš. Ovo je velika pobeda za nas - dodao je Ivanović.

Luka Vildoza i Nemanja

Nedović su vodili napad sa 19, odnosno 17 poena, ali je veliki posao odradila i odbrana sa Brankom Lazićem i Lukom Mitrovićem.

- Duško Ivanović je uspeo da nas ubedi da možemo da pobedimo svakoga. To je sve jasnije iz meča u meč, naročito pred domaćom publikom. Vidi se rast samopouzda­nja u tome kako se igraju napadi, kako se uzimaju šutevi, a i u fazi odbrane. I za odbranu je neophodna vera u ono što radite. Mislim da smo tek počeli i da će naša najbolja izdanja tek doći - iskren je Mitrović.

Trener Partizana Željko Obradović nije mogao da sakrije

nezadovolj­stvo. Crnobeli su odigrali slabo, ispod očekivanja, i malo je nedostajal­o da izgube i sa više od 20 poena razlike...

- Žao mi je jer smo odigrali 35 minuta dobru utakmicu, bili u prilici da se vratimo i onda smo odigrali katastrofa­lno u završnici. Tu smo dozvolili da razlika bude ovolika. Moram da se bavim stvarima koje su bitne za moj tim. Ljudi neka pričaju i bave se drugim tim stvarima.

Sedim na klupi i pokušavam da utičem na ekipu. Nekad mi uspeva, nekad ne, sada treba videti zašto je to tako. Ovo je tek prvi derbi, biće ih verovatno još mnogo - kaže Obradović.

Zvezda je dominirala u reketu, gde je nadigrala Partizan sa 42:18.

- Može jasno da se vidi koliko smo igrali sa klasičnom peticom, kada se pogleda statistika. Imali smo problema zdravstven­e prirode, plus još neke stvari. Koncentrac­ija je važna stvar, Zvezdini igrači ti na skoku uzimaju loptu i dobijaju dodatno slobodno bacanje ili šut više. Kada imaju toliko šansi da postignu koš, odmah je drugačije. Na tajm-autu pet minuta pred kraj smo pričali o svemu... I onda dva nerezonska šuta i tri izgubljene lopte zaredom, bacanje lopte direktno u ruke protivniku, nameran faul... Sve se to skupilo - iskren je Obradović koji je dodao da je Lesor imao problem sa laktom, kao i da je Smailagić insistirao da igra i pored polomljeno­g prsta.

 ?? ?? papapetru se trudio, ali nije mogao protiv lazića, mitrovića i dobrića
Duško Ivanović je za dve nedelje preporodio Zvezdu, dok Željko Obradović ne može da bude zadovoljan igrama svog tima u odbrani jedan na jedan
papapetru se trudio, ali nije mogao protiv lazića, mitrovića i dobrića Duško Ivanović je za dve nedelje preporodio Zvezdu, dok Željko Obradović ne može da bude zadovoljan igrama svog tima u odbrani jedan na jedan
 ?? ??
 ?? ?? luka vildoza je bio najefikasn­iji na derbiju sa koševa
luka vildoza je bio najefikasn­iji na derbiju sa koševa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia