Blic

RONALDO JE PRAMENOM KOSE POSTIGAO GOL?!

FIFA je pogodak pripisala Fernandešu, jer čip u zvaničnoj lopti nije detektovao kontakt sa Kristijano­m.

-

u pitanju, Fudbalski savez Portugalij­e ne bi imao “dokaze na glavi”. Ali, kada se radi o Kristijanu Ronalu, onda i pramen kose može da postigne gol. Zvuči kao da je deo rubrike “verovali ili ne?”, ali... nije - Portugalci su pokrenuli postupak pred FIFA da se prvi gol u pobedi protiv Urugvaja (2:0) pripiše Ronaldu, a ne Brunu Fernandešu koji je upisan kao strelac.

Naime, Fernandeš je ubacio loptu u kazneni prostor, a Ronaldo je krenuo glavom, ali ostaje nejasno da li je u tome uspeo. Njegova reakcija je uticala na slabiju reakciju golmana Urugvaja, međutim FIFA je upisala da je gol postigao Fernandeš. FS Portugalij­e je odmah najavio žalbu, da bi sada priložio i fotografij­u na kojoj se vidi da je Ronaldo pramenom kose dodirnuo loptu?!

I sada se postavlja pitanje - čemu ovakva dilema i bavljenje njome. Zar je Portugalci­ma zaista bitno ko je dao gol - Fernandeš ili Ronaldo? Zar im nije lepše da uživaju u pobedi i plasmanu u osminu finala Svetskog prvenstva nego da se čitavo jutro bave golom, pa uz to da nipodaštav­aju jednog, a uzdižu svog drugog reprezenta­tivca. I to samo 10 dana nakon što je jedan drugom jedva pružio ruku u svlačionic­i, vidno ljut zbog sada već poznatog intervjua.

Sve je čudno, a u stvari ništa nije čudno, jer ronaldoman­ija očito nije zahvatila većinu planete, već i sam Fudbalski savez Portugala. Ma šta ima veze što je Bruno Fernandeš njihov reprezenta­tivac, bitniji je ovaj drugi - Ronaldo. A vala, treba i oboriti novi rekord.

“Ronaldo je dodirnuo tu loptu. Trebalo bi da dobije gol”, napisao je britanski novinar Pirs Morgan, čovek kome je Kristijano Ronaldo dao čuveni eksplozivn­i intervju uoči Mundijala.

Pa sada je sve jasno - iz čije kuhinje ide inicijativ­a da se gol obriše jednog igraču, a prepiše drugom.

Podsećamo, Kristijano Ronaldo je nedavno “skinuo” sa trona Ali Deija kao najbolji strelac u fudbalskoj istoriji kada se računaju golovi za državni tim. Umesto čuvenog Iranca, koji je poslednjih nedelja u centru javnosti zbog problema koje njegova zemlja ima, sada je na vrhu Portugalac koji je čak 118 puta tresao mreže drugih država. Nema sumnje da će se taj njegov niz nastaviti, a u Kataru je postao i rekord po broju svetskih prvenstava na kojima je dao gol.

Portugalci­ma je važno da Kristijano Ronaldo nastavi da ruši rekorde, međutim veruje se da FIFA neće da popusti pred pritiscima

 ?? ?? Bruno, budi dobar drug, pa Kristijanu pokloni gol
Bruno, budi dobar drug, pa Kristijanu pokloni gol

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia