Blic

Oduzeli medalju dečaku zbog greške

- B. J.

“Ljupče Nikolić” iz Aleksinca Vukašinu Stojkoviću, koji je bio najbrži na 50 metara u disciplini kraul na prvenstvu u plivanju u Nišu, dodeljena je pa oduzeta zlatna medalja, što je skandal kakav do sada nije viđen na ovim sportskim takmičenji­ma.

Roditelji učenika kažu da je dečaka veoma potreslo.

- Uredno se prijavio preko škole za to takmičenje na kojem je i prošle godine osvojio srebrnu medalju. Ove godine je uzeo prvo mesto u plivanju na 50 metara. Objavljena je rang-lista na kojoj je bio prvi. Nakon toga mu je dodeljena nagrada. On se slikao, čestitali su mu svi. A onda mu je medalja oduzeta. Ne negiraju organizato­ri da je prvi, kažu ići će na republičko takmičenje, ali navode da on nije dete iz niške škole i da mu ne sledi medalja. A kako je prošle godine dobio medalju, a predstavlj­ao je školu iz Aleksinca? - priča za “Blic” majka dečaka Kristina Stojković iz Aleksinca.

U Savezu za školski sport grad Niša objašnjava­ju da su se toga dana održavala dva takmičenja - za plivače iz niških škola i drugo za plivače iz okruga. Svi takimičari su plivali istovremen­o, a kompjuter je proglasio Vukašina kao pobednika Prvenstva grada Niša. Dete je čulo svoje ime, stalo na postolje uzelo medalju. Kada su videli grešku, oni su mu uzeli medalju i dodelili je detetu koje je bilo drugo na okružnom, a u stvari prvo na takmičenju u Nišu, objasnio je Jovan Jovanović, stručni saradnik u niškom Savezu. U Savezu za školski sport Aleksinca potvrđuju da će Vukašin dobiti medalju naknadno.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia