Blic

TUKLO GA JE NJIH ŠESTORO, SLOMILI SU MU VILICU I JAGODIČNU KOST

Vršnjačkom nasilju nema kraja! Još jedan slučaj batinanja dogodio se u Novom Pazaru, kada su pre tri dana četrnaesto­godišnjaci pretukli njhovog vršnjaka Mehmeda C.

- JOVANA JOVANOVIĆ KULAŠ

Naime, prema prvim informacij­ama, sve se dogodilo van nastave. Mehmeda su brutalno napali pri izlasku iz školske sale u krugu škole “Meša Selimović” dok je sa drugarima pratio utakmicu i naneli mu teške telesne povrede.

Dečak je hitno prebačen u novopazars­ku bolnicu, gde su mu ustanovlje­ne teške telesne povrede. Njemu su polomljene jagodica i gornja vilica!

Kako stoji u lekarskom izveštaju, strašne povrede su došle kao rezultat tuče, a Mehmeda su prethodno pesničili, srušili na pod, a zatim šutirali.

I otac pretučenog dečaka iz Pazara potvrdio je za medije da je njegov sin zadobio prelom vilice i jagodične kosti u tuči za koju opšte nema objašnjenj­e zašto se uopšte dogodila.

- Moj sin je u nedelju veče gledao utakmicu dve ekipe iz Novog Pazara u kojima igraju njegovi drugovi. I posle

utakmice, oko 16 sati izašao je iz sale i čekao taksi da se vrati iz škole u kojoj je bila utakmica. Onda mu je prišao dečak s rečima: “Što me gledaš?!” i šest-sedam njih ga je tuklo. Policija ima snimke, dokaze, skener, to je na policiji i sudstvu da rešava - ispričao je otac.

Grupa dečaka koja je napala četrnaesto­godišnjaka ne ide u pomenutu školu, preneli su pojedini mediji. Sestra povređenog je ispričala da su došli na pomenutu utakmicu i prema njenim rečima iz čista mira napali Mehmeda. Prema njenim rečima, počinioci su identifiko­vani na sminku tuče koji se nalazi u SUP-U.

- Reagovaćem­o i nadamo se da će svi biti kažnjeni dodala je ona.

Otac tvrdi da je ovo poremetilo dečakove dalje životne planove jer se navodno spremao za transfer za strani klub jer je i sam trenirao košarku.

- Nažalost, posle ovoga on ne sme da ima kontakt s loptom tri meseca. Ali, proći će i ovo i biće on dobro. Ništa ga ne boli, samo ima otoke, modrice i to će proći - navodi otac, koji dodaje da je da je dečak prvi razred srednje škole.

Dečak je išao i na hiruršku intervenci­ju zbog preloma dela jagodice i gornje vilice sa desne strane lica.

- Nakon radiografs­ke obrade, pregleda oftalmolog­a i neurologa, sutradan u ponedeljak pre podne u uslovima kratkotraj­ne intravensk­e anestezije, urađena operacija, repozicija polomljeni­h kostiju. Nakon toga urađen kontrolni postperati­vni skener, gde je konstatova­no stanje nakon opisane povrede, postoji korektan odnos polomljeni­h kraka kostiju, koje su polomljene na više mesta. Juče je pušten kući - naveo je maksilofac­ijalni hirurg dr Nermin Badić za Kurir koji je obavio intervenci­ju. On je naveo da je povodom povreda dečaka konsultova­o i profesora sa VMA koji se složio da se nastavi praćenje pacijenta, a da je repozicija adekvatna.

Dečak je otpušten iz bolnice na kućno lečenje.

preloma jagodične i vilične kosti i urađena je repozicija polomljeni­h kostiju

Čekao je taksi da se vrati iz škole u kojoj je bila utakmica. Prišao mu je dečak i rekao: “Što me gledaš?!” i šest-sedam njih ga je napalo, tvrdi otac

 ?? ?? Nakon snimanja i izveštaja radiologa,
upućen je na bolničko zbrinjavan­je zbog
Nakon snimanja i izveštaja radiologa, upućen je na bolničko zbrinjavan­je zbog
 ?? ?? fotografij­e povreda na licu dečaka, gde se vidi masnica i otok
fotografij­e povreda na licu dečaka, gde se vidi masnica i otok

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia