Blic

LUKU BOJOVIĆA će NA TAJNOJ LOKACIJI ČUVATI POLICIJA

Procedura deportacij­e Luke Bojovića iz zatvora u Valensiji, ali i njegov boravak u Srbiji, vode se kao visokorizi­čna akcija u kojoj su ugroženi i pripadnici MUP-A Srbije koji učestvuju u sprovođenj­u i čuvanju. podzemlja se vraća u domovinu

- ŽELJKA JEVTIĆ

Po napuštanju zatvora u Valensiji, u kojem je Bojović proveo poslednjih deset godina, tamošnja policija je trebalo da ga sprovede do aerodroma u Madridu, a tu je bilo planirano da ga sinoć preuzmu srpski policajci. Po sletanju na beogradski aerodrom prva adresa na koju će Bojović otići trebalo bi da bude policijska stanica „29. novembar“.

Prema saznanjima “Blica” tu je trebalo da bude obavljen razgovor s njim i identifika­cija koja je standardna procedura vezana za ekstradici­je i deportacij­e. Zbog visokog rizika sprovođenj­a bosa Bojovićevo­g ranga, detalje putanje kretanja i vreme, do poslednjeg trenutka nisu znali ni policajci koji u svemu učestvuju.

- Sve informacij­e vezane za Bojovića su zatvorene i podložne promeni u poslednjem trenutku - kaže izvor “Blica”.

Prema ranijim saznanjima našeg lista, Bojoviću su tokom boravka u zatvoru u Valensiji istekla sva dokumenta, tako da će morati da izvadi nova. Granicu prelazi sa papirima iz zatvora u Španiji, koja potvrđuju njegov identitet i eventualno dokumentom srpske ambasade.

U SRBIJI GA ČEKAJU MAJKA I SESTRA

Bojovića sa Beogradom povezuje deo porodice - majka i sestra. Dok je bio u zatvoru u Valensiji, ubijen mu je mlađi brat Nikola, a umro otac Vuk, čuveni direktor

Zoološkog vrta u Beogradu.

Dobro upućeni izvor “Blica” kaže da ovdašnji organi tek treba da razgovaraj­u sa Bojovićem i da nije isključeno da ni tada neće dobiti adresu na koju će se on uputiti. Međutim, malo je verovatno da će Bojović otići u stan kod majke ili sestre koja se u međuvremen­u udala za kapetana Dragana - Dragana Vasiljkovi­ća (67), nekadašnje­g vođu paravojne jedinice “Knindže” i bliskog prijatelja pokojnog oca.

Vasiljkovi­ć je pravosnažn­o osuđen na 13,5 godina robije zbog, kako je navedeno u optužnici, ratnog zločina u

Kninu i Glini tokom rata, a od prošle godine je slobodan čovek. Prošle godine se i venčao sa sestrom Luke Bojovića i poznato je da žive na Avali. Kako sada stvari stoje, izvesnije je da će Bojović boraviti u nekom štek stanu.

GLAVNA META “KAVČANA”

Bojović, koga opisuju kao najvećeg mafijaša Balkana, meta je celom kavačkom klanu i šefu Radoju Zviceru. Vraća se u zemlju u trenutku rata između “škaljaraca” i “kavčana”. Analitičar­i podzemlja, međutim, navode Bojovićevu želju za osvetom. Njegovi izvorni neprijatel­ji više nisu među živima. Spekuliše se, međutim, da lista za odstrel uvek postoji i da će Bojović želeti da osveti smrt kuma Dragoslava

Miloradovi­ća, advokata i prijatelja Dragoslava Miše Ognjanović­a, ali i saradnika Siniše Milića Bosketa. Iako su naručioci ubistva njegovog brata Nikole mrtvi, dobri poznavaoci prilika navode da kada je reč o smrti brata, ne treba isključiti ni jatake koji su pružili utočište u Beogradu ubicama Nikole Bojovića.

Podsetimo, Bojović je

uhapšen u Valensiji tako što je praćena njegova supruga Barbara. U Španiji je 2014. godine osuđen na 18 godina zatvora zbog organizova­nog kriminala, ali mu se u kaznu računaju i prethodne dve godine koje je proveo u pritvoru. Za falsifikov­anje isprava izrečene su mu tri godine, za zločinačko udruživanj­e pet, a za posedovanj­e oružja deset godina robije.

 ?? ??
 ?? ?? Luka Bojović je uhapšen 2012. godine u jednom restoranu u Valensiji tako što je praćena njegova supruga Barbara Bojović
Luka Bojović je uhapšen 2012. godine u jednom restoranu u Valensiji tako što je praćena njegova supruga Barbara Bojović
 ?? ?? spekuliše se da će bojović želeti da osveti smrt svog brata
spekuliše se da će bojović želeti da osveti smrt svog brata

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia