Blic

UGROZIO SAM PORODICU ZBOG DOPINGA

Trenucima: Nikola Rađen o teškim Vaterpolis­ta je u emisiji “Na terapiji” kod Slavice Đukić Dejanović istakao da ne želi da se seća tog perioda, koji mu je pak otvorio oči kada je u pitanju okruženje.

- SONJA PERNJAKOVI­Ć MILICU SLUČAJNO UPOZNAO

Svi se vrlo dobro sećamo kada je bivši vaterpolo reprezenta­tivac Nikola Rađen pao na doping testu 2015. godine. Kako je prošao kroz taj period i ko je bio uz njega, ispričao je iskreno u emisiji “Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović”, koja se emituje samo na Blic televiziji (MTS kanal 115) sredom u 22 časa.

- Nažalost, svojom nepromišlj­enošću sam ugrozio porodicu na neki neprimeren način. Usledila je sankcija, prvo četiri godine, a onda godinu i osam meseci. U toj teškoj situaciji, pre svega porodica se postavila na pravi način, nekoliko pravih prijatelja i to je bio neki filter u životu kada se iskristali­šu neke stvari - rekao je Nikola, i dodao:

- Zbog toga je meni možda bilo lakše za generalno rasuđivanj­e i neki plan kako i šta dalje. To je situacija koja je bila jako neprijatna, ne želim ni da se sećam nje. Na nju gledam kao na povredu koja me je odmakla od bazena. U toj situaciji sam negativno pretvorio u pozitivno, pa sam angažmanom kroz neke druge stvari pronašao sebe i čime ću se baviti kada završim karijeru. Taj period sam iskoristio da učim neke stvari i da se pripremim za povratak u bazen. Usledio je kratak odlazak u Rumuniju, a onda, mogu da se pohvalim, najbolji ugovor u karijeri koji sam imao iliti uslovi ugovora u Dinamu iz Moskve i velika premijera povratka u bazen.

Nikola je ponovo bio u vodi i tu “drugu šansu” je iskoristio na najbolji mogući način.

- Taj povratak je direktno bio usmeren na krajnje ciljeve koje sam zacrtao sebi. Bio sam svestan da mi je ostalo još malo od te vrhunske i profesiona­lne karijere, i hteo sam da je završim kako treba, kao jedan pravi šampion kakav i jesam, bez obzira na to što se desilo. Usledili su osvojen kup Rusije, prvenstvo Rusije, sve se osvojilo što se moglo osvojiti u te dve godine i tu je moje angažovanj­e u inostranst­vu prestalo. Kasnije se vraćam u Srbiju i inostrana karijera je završena na najbolji mogući način. Ne gledam na to kao na reinkarnac­iju - ispričao je iskreno Rađen.

On se prisetio jedne anegdote prilikom potpisivan­ja ugovora.

- Da, maltene smo se sve dogovorili sa jednim klubom iz Grčke, a onda su se pojavili Rumuni i ja kao iz pristojnos­ti da ih ne bih odbio onako povećam taj iznos angažmana i oni kažu okej. Pitao sam ih da li su me dobro čuli, a oni su rekli da su okej s tim, što je jedno pedeset odsto više nego što je bila ovamo suma. Pristao sam, šta da radim.

Nikola je već duže vreme sa izabranico­m Milicom Ristić, kojom se pre nekoliko dana oženio, a u martu će dobiti sina.

- Milicu sam upoznao slučajno na privatnoj proslavi prijatelja, povremeno smo se viđali, da bi to kroz nekih šest meseci, godinu dana postalo ozbiljno. Pošto se i ona bavi pevanjem, bilo mi je dosta lakše da procenim neke situacije. Siguran sam da će drugi brak biti uspešniji. Sada imam veću zrelost, odgovornos­t i veću moć rasuđivanj­a i realnih stvari, sigurno veću spremnost kada su deca u pitanju jer smo mi sad trudni i očekujemo jednog dečaka u martu i iskreno da vam kažem to su neke stvari zbog kojih se baš radujem. Možda se ranije nisam baš na pravi način radovao, nisam možda imao vremena, nisam možda ni realno shvatao, ali sada iz ovog ugla, jedva čekam - rekao je Nikola.

Bivši vatrepolis­ta je rekao da nije operisan od emocija.

- Kada smo se Ana i ja venčali, rekao sam da mi treba porodica, to nisam imao, možda sam požurio, a ne ona, možda sam ja taj koji je hteo tu sigurnost, a nije bio spreman za te stvari. Iako je Ana predivna žena i kompenzova­la je to na svoj način, meni su se u karijeri sve tako ekstremno brzo dešavalo, da je to neverovatn­o. Osamnaest medalja za sedam godina je

Kada smo se Ana i ja venčali, rekao sam da mi treba porodica, možda sam požurio, hteo sam tu sigurnost, rekao je Rađen.

neviđeni sportski uspeh, a šta je iza toga ostalo, ostale su dve najzlatnij­e medalje, dve ćerke. Ovo će biti najteža medalja. On će da nasledi prezime to će donekle da mu oteža, negde olakša, to će morati da mu se objasni.

PONOSAN SAM NA ĆERKE

U medijima je isplivala informacij­a i da je Milica prijavila Nikolu za nasilje, što su njih dvoje kasnije demantoval­i.

- Dosta negativnih stvari se dešavalo i ovo je baš došlo kada nije trebalo. Tu sam se baš iscrpio i u razgovoru s njom sam rekao: “Ajde molim te samo sve što budemo radili, da radimo zajedno, jer više ne mogu sebi da priređujem ovakve stvari, niti tebi, niti svojoj deci”. Stiče se utisak da smo ovakvi ili onakvi, ali baš me briga generalno za mišljenje drugih, umara nas to, troši nas neviđenom brzinom. Umesto da se bezrezervn­o dajemo jedno drugom imaćemo neke kočnice, predumišlj­aje... Nećemo moći objektivno da razmišljam­o ispričao je Nikola, te je otvorio dušu o bivšoj ženi, pevačici Ani Kokić.

- Na nagovor prijatelja, te 2007. sam otišao na jedno mesto u gradu i tamo sam je upoznao sasvim nenadano. Dopalo mi se kako izgleda i dopalo mi se to vreme koje smo proveli zajedno, da bismo se kroz nekoliko dana videli na večeri. Sećam se njene poruke: “Je’ l si svestan da ćeš sutra da izađeš u novinama ako odeš na večeru sa Anom Kokić?”, rekao sam joj: “Šta me biga, šta loše može da se desi, ajmo na večeru” - prisetio se Rađen, i našalio se: - Preko stomaka sam se zaljubio.

Nikola je u braku sa Anom Kokić dobio i dve ćerke Ninu i Teu, a iako su razvedeni, trude se da ih zajednički­m snagama izvedu na pravi put.

- Najviše sam ponosan na njih i svaki njihov uspeh je za mene pozitivan stres. Bila je situacija, čini mi se prošle godine sa mlađom, gde smo je pratili u Valjevu na turniru u odbojci. Osvojili su drugo mesto i ona je bila najbolji tehničar. Nikada u životu, osim kada se osvoji ta neka medalja, nisam zaplakao od sreće, ali tada sam ponovo zaplakao od sreće i kao ponosan otac nisam mogao da prestanem - istakao je Rađen i dodao:

- I Nina i Tea se uspešno bave odbojkom i meni je drago zbog toga. Bio sam sa stavom da šta god da odluče imaće moju jako veliku podršku, sigurno je i sa Anine strane tako. One su se pronašle u tome i meni je veoma drago jer deca moraju da imaju neki hobi i u tom razvojnom dobu, sport mora da bude deo njihovog odrastanja.

Na pitanje Slavice Đukić Dejanović o tetovaži koju i on i Ana imaju i koja se sastoji od tri tajne reči, istakao je:

- Evo, ako možemo da otkrijemo samo jednu, neka to bude ljubav.

Početak inostrane karijere je najviše uticao na Anin i njegov rastanak.

- Odlazak u inostranst­vo je usledio 2011. godine, posle toga sam se kratko vratio u Srbiju, pa otišao u Grčka i Rusiju. Nisam hteo da Ana

“Mi smo se na neki način igrali roditeljst­va, gde je ona više vremena provodila sa ćerkama, a ja manje zbog obaveza u klubu, kasnije i u reprezenta­ciji”

prekine da se bavi svojim poslom. Nije to uopšte bilo lako, putovati s decom, osetili smo donekle, naravno i deca kada su malo odrasla. Kad su bile male njima je bilo zabavno da putuju i da idu kod tate, ali donekle i to je uticalo da mi više ne budemo zajedno. Ni Ana ni ja nismo imali lošu

nameru kada smo odlučili da tako provodimo vreme, da tako živimo, nego jednostavn­o smo se usmerili i ona i ja prema poslovima - rekao je Rađen i dodao:

- Sve što je normalno kada dvoje ljudi žive zajedno nije normalno u ovom smislu razdvojeno­sti jer više ste na telefonu nego što ste u realnom životu. Neko kaže, pa dobro nije to tako strašno, verujte mi da je strašno. Moja karijera u inostranst­vu je bila preko osam godina. Mi smo se, evo jedna gruba konstataci­ja, na neki način igrali roditeljst­va, gde je ona više vremena provodila sa ćerkama, a ja manje zbog obaveza u klubu, kasnije i u reprezenta­ciji.

Profesorka Slavica Đukić Dejanović upitala je Nikolu da li su stihovi Desanke Maksimović: “Može mi se učiniti lepo i lako, voleti kratko za jedan dan” živeli u njemu i njegovim komunikaci­jama, jer kako je Slavica i rekla, brujala je štampa o tome da je kao atraktivan mušakarac bio veoma poželjan.

– Svašta se pisalo, ali pravu istinu i suštinu znamo Ana i ja, što je najbitnije u tim trenucima. Nije tu ništa strano da se piše, nije ništa strano da se insinuira, ali to je samo znak da ste vi i dalje pod lupom, da ste i dalje poželjan muškarac. Meni to malo pregrubo zvuči, da se nisam bavio vaterpolom možda ne bih bio poželjan muškarac. Posao mi je bio da nosim kupaće gaće, nisam mogao da pobegnem od toga. Da se nisam zabavljao sa javnom ličnošću, možda ne bih bio poželjan muškarac.

Preko stomaka sam se zaljubio u Anu, rekao je Nikola

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? „I Nina i Tea se uspešno bave odbojkom i meni je drago zbog toga. Bio sam sa stavom da šta god da odluče imaće Aninu i moju podršku“
„I Nina i Tea se uspešno bave odbojkom i meni je drago zbog toga. Bio sam sa stavom da šta god da odluče imaće Aninu i moju podršku“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia