Blic

ELVEDI: MOGU DA ZAUSTAVIM MITROVIĆA

-

Zategnuta Švajcarska čeka Srbiju, tu nema dileme. Naš dužnik sa prošlog mundijala iz Rusije pružio nam je priliku da poravnamo račune. “Orlovima” će biti potrebna pobeda kako bi izborili plasman u osminu finala Svetskog prvenstva, a sve je moglo da bude teže da su Švajcarci izdržali do kraja susreta sa Brazilom, odnosno da nisu pali u samom finišu (1:0).

Za “Blic” su pristali da pričaju štoper Niko Elvedi i vezni fudbaler Remo Frojler, jedan od ključnih igrača tog tima, i poslali su složnu poruku - Srbija je jako opasan tim, čak i jači nego što je to bio slučaj pre četiri i po godine u Kalinjingr­adu.

- Srbija je jaka. Kada iza sebe ostavite Portugal i osvojite prvo mesto u kvalifikac­ionoj grupi, onda morate da vredite. Igramo protiv tima koji ima veoma dobre igrače i da, mislim da ste jači nego pre četiri godine. Isto tako mislim i da smo mi takođe bolji nego u Rusiji - počeo je Frojler.

Član engleskog Notingem foresta samouveren­o je istakao da njegov tim ne želi da kalkuliše igrom na remi. Cilj je samo pobeda.

- Pre ovog meča nismo mislili o Srbiji, nismo bili baš sigurni da će taj meč da odlučuje jer smo išli od jedne do druge utakmice. Dokazali smo se, pobeđivali velike timove i nema potrebe da se krijemo. Možemo da pobedimo Srbiju, koja ima dobre pojedince, ali je dobra i kao tim - dodao je Remo Frojler.

Možda najteži zadatak na meču Srbije i Švajcarske imaće Niko Elvedi. Defanzivac Borusije iz Menhegladb­aha moraće da markira prvog strelca Srbije Aleksandra Mitrovića i lično je svestan na kakvom je ispitu, pošto je jako upoznat sa kvalitetim­a našeg golgetera.

- Mitrović i Vlahović su fantastičn­i igrači, veoma snažni, i moraćemo da se odbranimo od njih. Znam da je Mitrović najbolji strelac u istoriji Srbije, svaka mu čast na tome i jasno je kakav ću zadatak da imam. Verujem da ću uspeti da ga zaustavim - optimista je Elvedi.

Ne krije da je zajedno sa saigračima gledao duel Srbije i Kameruna

(3:3), ali da ne vidi zašto ne bi

„sajdžije“dale tri gola kao što su Afrikanci, iako se ne ističu efikasnošć­u.

- Luda utakmica, gledali smo

Srbiju protiv Kameruna. Svi iz našeg tima. Bilo je mnogo šansi i golova, da... Bilo je baš ludo. Ne, nisam video slabosti Srbije. Jasno je da je primila tri gola, želimo i mi

 ?? ?? isto da uradimo kao što su Kamerunci, ali i pored toga mislim da je Srbija jako opasna - sumirao je
Elvedi. elvedi veruje da će švajcarska da pobedi
isto da uradimo kao što su Kamerunci, ali i pored toga mislim da je Srbija jako opasna - sumirao je Elvedi. elvedi veruje da će švajcarska da pobedi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia