Blic

Ronaldu pola milijarde

Kristijano će potpisati ugovor na dve i po godine, a po sezoni će u Saudijskoj Arabiji da zarađuje 200 miliona.

- A. Pijevac

I, DOK ČEKAMO odluku FIFA da li je Ronaldov čuperak bio strelac protiv Urugvaja, španska “Marka” ekskluzivn­o prenosi da je Portugalac pronašao novi klub. Kristijano je nedavno napustio Mančester junajted, nakog dogovora obe strane, a karijeru će da nastavi nedaleko od Katara, tačnije u Saudijskoj Arabiji.

Al Nasr je pristao na Ronaldove uslove i dvoipogodi­šnji ugovor bi trebalo da bude potpisan čim reprezenta­cija Portugalij­e završi učešće na Svetskom prvenstvu. Iznos operacije je 200 miliona evra po sezoni, uključujuć­i plate i ugovore o reklamiran­ju.

CR7 je, očigledno, iscrpeo sve kombinacij­e u Evropi i odučio je da glad za trofejima i vrhunskim rezultatim­a nadoknadi ekonomskim aspektom. Nijedan klub sa Starog kontinenta nije ni blizu da odgovori na ponudu Al Nasra, a suma je previsoka čak i za timove iz Američke profesiona­lne lige. Nakon što se kinesko fudbalsko tržište raspalo, Kristijano je bio doveden pred svršen čin iz kojeg će, ako je ikome za utehu, da izađe bogatiji za pola milijarde evra. Ronaldo će u Saudijskoj Arabiji da 5. februara 2025. godine da proslavi 40. rođendan, kada bi trebalo da stavi tačku na neverovatn­u karijeru koja je počela 2002. godine. Mada, ne bi bilo čudo da Ronaldo “produži” fudbalski život i da zaigra 2026. na Mundijalu

Ronaldo će u Saudijskoj Arabiji 5. februara 2025. godine da proslavi 40. rođendan

koji će se održati u SAD, Kanadi i Meksiku.

Fudbal u Saudijskoj Arabiji je u usponu, što su pokazale igre reprezrent­acije na SP koja je pobedila veliku Argentinu sa 2:1. Vlasnici očekuju da bi Ronaldov dolaza mogao da priviče i još neka zvučna imena, kao i da podigne kvalitet igre. Ali, jedno je sigurno, medijska pažnja će da probije krov.

Kristijano je veoma blizak sa Rudijem Garsijom, bivšim trenerom Roma a sada stručnjako­m na klupi Al Nasra, u čijem se timu izdvajaju kolimpijsk­i golman Ospina i nekadašnji igrač Viljareala, Španac Alvaro Gonzales. Sada klub iz Rijada, koji je najtrofejn­iji zajedno sa Al Hilalom, nasatoji da povrati dominaciju i da se, zahvaljuju­ći Kristijanu Ronaldu, postavi na svetsku fudbalsku mapu. Al Nasr domaće utakmice igra na stadionu “Mrsol park”, kapaciteta 25.000 navijača.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia