Blic

ENGLEZI MAŠTAJU DA SE PONOVI‘66.

Selektor Garet Sautgejt ima na svakoj poziciji dva podjednako kvalitetna igrača i ne čudi da nacija sanja da se uzme druga titula prvaka planete.

- EKIPA “BLICA”

Nikada ih Vels nije tukao u međusobnim duelima, ali scenu kako njegovi reprezenta­tivci proslavlja­ju eliminacij­u Engleske od Islanda na Evropskom prvenstvu 2016. godine u taboru „Gordog Albiona“sigurno nisu zaboravili. I za to su im se još jednom osvetili. Nošena mančesters­kim tandemom Rašford-foden, selekcija Gareta Sautgejta razmontira­la je bučnog, zavidnog komšiju i poslala ga kući, a sebi rezervisal­a kartu za osminu finala - 3:0 (0:0).

Tamo će se, kao lider grupe B, sastati sa Senegalom, drugoplasi­ranim timom iz grupe A, dok će drugi par osmine finala činiti Holandija i SAD, koja je pobedom nad Iranom preuzela drugu poziciju.

Bleda partija protiv Amerikanac­a, posle one šestice Iranu, izazvala je nezadovolj­stvo navijača i bivših engleskih reprezenta­tivaca. Sautgejt se po ko zna koji put našao na udaru kritika nacije jer ne ume da iskoristi napadački potencijal koji njegov tim poseduje.

Ipak, popustio je 52-godišnji stručnjak večeras pod pritiskom. Foden je zabeležio prvi start na svetskim prvenstvim­a i u potpunosti opravdao apel većeg dela nacije da Sautgejt mora da mu pronađe mesto u startnoj postavi, postigavši odmah svoj mundijalsk­i prvenac.

Igrač utakmice, ipak, bio je dvostruki strelac Markus

Rašford koji je sada, sa tri gola, prvi strelac Engleza na

Mundijalu.

- Sjajan je osećaj. Bili smo razočarani protiv SAD i ovo je bio jedini način da se vratimo.

Da odigramo dobru utakmicu i to smo uspeli. Uradili smo ono što smo morali, koristili smo šanse koje su nam se pružile - rekao je Rašford.

Njegov prvi gol iz slobodnog udarca ostavio je bez daha, posebno jer se nismo nagledali u Kataru takvih golova.

- Mislim da sam u drugom poluvremen­u imao slobodan udarac iz još bolje pozicije. Ali gol mi je biti miran i uraditi se baš dopada. to kao na treningu. Poenta Ne ulazi često, ali mi je drago da je ušlo danas - dodao je Rašford. R

Jasno je da je euforija na Ostrvu dostigla vrhunac i da sve veruju da „Gordi Albion“može da ponovi uspeh iz 1966. kada je osvojena prva i jedina titula. Istina, Englezi su tada bili domaćini, ali...

Uz Rašforda, d igrač o kojem se priča je

Holanđanin Kodi Gakpo. On je postigao tri od ukupno pet golova za “lale”, a na SP je stigao sa učinkom od 17 pogodaka i 18 asistencij­a u dresu PSV Ajndhovena. Mladi krilni igrač je već sada želja gotovo svih velikih klubova spremnih da plate do 100 miliona evra, što je duplo više nego što je 23-godišnjak vredeo pre dolaska u Katar. On je ujedno i prvi igrač u istoriji holandske reprezenta­cije koji je postigao tri pogotka na prva tri meča na svetskim prvenstvim­a. Dovoljno je reći da je legendarni Johan Krof zabio samo tri gola na SP, a Gakpo će imati priliku da ga prestigne već u narednom meču, protiv nacionalno­g tima SAD u osmini finala.

 ?? ?? holanđanin kodi gakpo je obeležio prvu fazu svetskog prvenstva
holanđanin kodi gakpo je obeležio prvu fazu svetskog prvenstva
 ?? ?? kajl voker i englezi nisu imali problema sa velšanima
kajl voker i englezi nisu imali problema sa velšanima

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia