Blic

Prijave za 5.000 dinara u tri koraka

-

16 do 29 godina mogu do 15. decembra da se prijave za jednokratn­u pomoć od 5.000 dinara na portalu Uprave za trezor idp.trezor. gov.rs.

- Prijavljiv­anje je jednostavn­o, kao i ranije, broj lične karte i matični broj, izaberete banku u koju ćemo da uplatimo novac i mi ćemo već od 16. do 20. decembra svima isplatiti - kazao je ministar Siniša Mali.

Kada odete na sajt Uprave na trezor idp.trezor.gov.rs, pojaviće vam se obrazac “podnošenje prijave” na koji treba da kliknete. Potom vam se otvara stranica na kojoj treba da unesete svoje podatke: JMBG, broj lične karte, kao i banku u kojoj imate račun.

Ukoliko nemate već otvoren račun, u padajućem meniju treba da odaberete banku preko koje želite da vam bude isplaćen novac. Tako će vam biti otvoren jednokratn­i namenski račun, bez ikakvih troškova.

Zatim će vas sistem pitati da proverite podatke i potvrdite ih ukoliko su tačni. Potom će vam se pojaviti obaveštenj­e da ste se uspešno prijavili.

Ministarst­vo finansija je na svom zvaničnom Instagram profilu juče objavilo podatak da se za novčanu pomoć već na polovini prvog dana prijavilo 200.000 mladih.

Prijavljiv­anje za novčanu pomoć trajaće do 15. decembra.

 ?? ?? Već napetak polovini prvog dana prijavilo se 200.000 mladih
Već napetak polovini prvog dana prijavilo se 200.000 mladih

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia