Blic

Bojović u Srbiji izgubio skoro sve bliske saradnike

- Ekipa Blica

Luka Bojović, posle više od deset godina koje je proveo u zatvoru u Španiji, došao je u Srbiju. Međutim, tokom njegovog izdržavanj­a kazne svi njegovi najbliži saradnici su ubijeni, pa su mu tako u Beogradu ostale samo majka i sestre.

PRIJATELJI, SARADNICI, PA čak i advokat, likvidiran­i su u poslednjih deset godina, a jedino s kim može da se sretne jeste Filip Korać, za kog ne postoje informacij­e gde se trenutno nalazi.

BRAT MU UBIJEN U KRVNOJ OSVETI

Nikola Bojović, rođeni brat Luke Bojovića ubijen je 29. aprila 2013. godine u Ulici carice Milice u Beogradu.

Zločin je snimljen sigurnosni­m kamerama sa obližnje kopirnice. Na snimku se vide dva muškarca koja su ubila Bojovića.

Jedan od njih ispalio je najmanje 20 metaka iz automatsko­g oružja, obilazeći ukrug oko njega. Nikola je pao, a ubica je nastavio da puca u njega dok je ležao na zemlji.

Saradnik i kum Luke Bojovića, Dragoslav Miloradovi­ć (44), likvidiran je 2018. godine u dvorištu auto-perionice na Karaburmi. Tu perionicu Dragoslav je vodio sa Nikolom Bojovićem sve dok Nikola nije ubijen. Na Miloradovi­ća su napadači ispalili više od 15 hitaca iz automatsko­g oružja. Oni su pobegli s lica mesta, a trag im se gubi u Zvezdarsko­j šumi, gde su zapalili motor. Kamere su snimile ubice na Karaburmi, a oni nisu identifiko­vani jer su nosili kacige.

ARKANOV KUM I LUKIN DRUG SA FRONTA

Rade Rakonjac ubijen je 2014. godine usred bela dana sa pet hitaca iz automatske puške u kafiću “Mariki” u Beogradu. U pucnjavi su ranjeni Stojan Novaković i Goran Ristanović, takođe Arkanovi prijatelji.

Napadač u maskirnoj uniformi pobegao je automobilo­m “alfa romeo”, u kojem ga je čekao saučesnik, i koji je nekoliko sati kasnije pronađen zapaljen.

Ovo ubistvo (nerešeno do danas) pripisuje se obračunu Bojovića sa braćom Šaranović, odnosno krvnom osvetom koja traje između ove dve porodice već godinama.

Bojovićev blizak saradnik koji je takođe ubijen bio je Siniša Milić Boške, desna ruka Filipa Koraća. On je ubijen u junu 2018. godine na Autokomand­i kada je bomba eksplodira­la ispod njegovog automobila.

Još jedan od Bojovićevi­h saradnika bio je i Luka Đurović iz Bara koji je u jesen 2013. godine poginuo u saobraćajn­oj nesreći u Crnoj Gori.

Jedini sa kojim Bojović može da se sretne jeste Filip Korać, za kojeg se ne zna gde se nalazi

LIKVIDIRAN I ADVOKAT

Beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je 28. jula 2018. godine ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu dok je u društvu sina Petra išao ka stanu.

On je pred sudom branio mnoge “škaljarce” i ljude iz bliskog okruženja Luke Bojovića. Poslednjih godina života najviše je zastupao upravo Bojovića lično i članove njegove porodice.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia