Blic

ŠAĆIRI IGRA 100 ODSTO

-

Fudbaleri Švajcarske svesni su izazova koji ih čeka u meču protiv Srbije, ali najavljuju da idu na pobedu. Ako je verovati njihovim izvorima, Džerdan Šaćiri je preskočio meč sa Brazilom kako bi bio potpuno spreman za Srbiju. Povreda mišića ipak nije tako opasna kako se smatralo u prvi mah. Iste muke muče i napadača Nou Okafora, dok golman Jan Zomer i Niko Elvedi imaju temperatur.

- Šaćiri i Okafor su spremni da igraju. Zomer i Elvedi su se prehladili, ali će se obojica oporaviti na vreme. Imali smo dosta šansi protiv Kameruna i nismo postigli golove. Večeras će biti potpuno druga utakmica. Ali, dobićemo svoje šanse i želimo da igramo još hrabrije u napadu. Uveren sam da ćemo biti efikasniji - rekao je selektor Švajcaraca Murat Jakin.

On zna kako bi njegova ekipa trebalo da igra.

- Biće važno da igramo dominantno, da igramo svoju igru i da dobrim, ubedljivim učinkom izborimo nokaut fazu. Moramo da držimo emocije pod kontrolom. Moramo da se trudimo da bismo ušli u osminu finala. Neće nam Srbi olakšati, ali imamo kvalitet. Moramo da se borimo. Srbi imaju pojedinačn­o veoma jake igrače. Ne mogu da izdvojim nijednog. Želimo da stavimo protivnika pod pritisak i da igramo našim snagama. O političkoj temi se često razgovaral­o. Reč je o fudbalu, poštovanje jednih prema drugima je veliko dodao je Jakin.

Manuel Akanđi već vidi Švajcarsku u osmini finala. - Dovoljno sam samouveren da kažem svojim saigračima iz Mančester sitija da ih čekamo u osmini finala. Naš stav će biti da dobijemo tri boda. Kao u svakoj utakmici. Ali bićemo pametni i nećemo sve bacati napred. Ipak, sigurno ćemo igrati na pobedu. Meni je svejedno da li će igrati Mitrović ili Vlahović. Ne mogu to da izaberem. Pokazaću svoj najbolji mogući učinak. Videćemo ko će dominirati u igri. Naravno da ćemo mi pokušati da to uradimo. Ali to ćemo videti. Mislim da smo bolji tim što se tiče fudbala - poručio je Akanđi.

Džerdan Šaćiri i Noa Okafor su spremni da igraju večeras. Jan Zomer i Niko Elvedi su se prehladili, ali će se obojica oporaviti na vreme za meč

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia